Još jedna potvrda da 5G iPhone stiže tek 2020. godine - Android

Get it on Google Play

Još jedna potvrda da 5G iPhone stiže tek 2020. godine - Android

Neki proizvođači već su lansirali svoje prve 5G uređaje, a do kraja ove godine to će učiniti većina onih koji koriste Android operativni sustav. Međutim, ako je suditi po dosadašnjim informacijama koje su dolazile od Appleovih dobavljača, ova kompanija neće u stopu slijediti trend, već će 5G uređaje u ponudu uvrstiti tek sljedeće godine. Ove […]

Neki proizvođači već su lansirali svoje prve 5G uređaje, a do kraja ove godine to će učiniti većina onih koji koriste Android operativni sustav. Međutim, ako je suditi po dosadašnjim informacijama koje su dolazile od Appleovih dobavljača, ova kompanija neće u stopu slijediti trend, već će 5G uređaje u ponudu uvrstiti tek sljedeće godine.

Ove informacije sada potvrđuje poznati analitičar Ming-Chi Kuo, koji kaže da će prvi 5G iPhone svjetlo dana ugledati 2020. godine, i to onaj iz premium segmenta, dok će oni malo jeftiniji 5G povezivost ponuditi tek 2021. godine.

Razlozi za ovo su višestruki, a među najvažnijima je bio spor između Applea i Qualcomma koji je odgodio isporuku 5G modema, dok je Intel potpuno ispao iz 5G igre za mobilne uređaje.

S druge strane, ni Appleu vjerojatno nije toliko bitno da njegovi uređaji budu među prvima koji će podržavati 5G mreže. Takva politika donekle i ima smisla, jer će masovnije korištenje 5G mreža ionako započeti otprilike kad iPhone iz 2020. bude spreman za tržište.

17/06/2019 03:40 PM