Kako kontrolirati dijete preko mobitela – Google Family Link od sada i u Hrvatskoj - Android

Get it on Google Play

Kako kontrolirati dijete preko mobitela – Google Family Link od sada i u Hrvatskoj - Android

Jedan od najboljih načina kako vaše dijete kontrolirati putem mobitela je Google Family Link za Android. Za njega do sada vjerojatno niste čuli jer nije bio dostupna kod nas, no od danas to više nije slučaj. U najnovijoj nadogradnji Family Link aplikacije, ona je postala dostupna globalno, a proširena je i na stariju djecu, odnosno […]

Jedan od najboljih načina kako vaše dijete kontrolirati putem mobitela je Google Family Link za Android. Za njega do sada vjerojatno niste čuli jer nije bio dostupna kod nas, no od danas to više nije slučaj. U najnovijoj nadogradnji Family Link aplikacije, ona je postala dostupna globalno, a proširena je i na stariju djecu, odnosno teenagere.

Ovim putem možete postaviti digitalna pravila kojih se vaša djeca (mlađa ili starija) djeca trebaju pridržavati. Tako kroz ovu aplikaciju možete kontrolirati koje apliakcije dijete koristi, koliko dugo, što instalira i općenito pratiti aktivnost na uređaju i na mreži.

Možete odrediti koliko dugo dijete uređaj može koristiti i koliko će isti moći biti aktivan, odnosno kad je vrijeme da ode u sleep mode. Isto tako možete i slati preporuke za aplikacije, a možete i međusobno dijeliti glazbu i video.

Možda najvažnija stavka u ovoj priči je lokacija. Family link omogućuje da u svakom trenutku vidite gdje se vaše dijete nalazi. Njegov uređaj će biti lociran putem GPS-a, i vama prikazan na Google kartama. Naravno, imajte na umu da GPS u zatvorenom prostoru ne radi, tako da se na ovu opciju ne možete osloniti 100%.

Google Family link aplikacija nalazi se u Google Play trgovini, a postoji verzija za roditelje i za djecu. Kad obje aplikacije instalirate, sustav će vas jednostavno navoditi kako da ih povežete i odredite pravila.

Dakle na svoj uređaj instalirate prvu, a na djetetov drugu. Imajte na umu da za funkcioniranje aplikacije na djetetovom uređaju može biti aktivan samo jedan Google račun, dok ih vi možete imati više. Također, roditelj ovu aplikaciju može koristiti i na iOS uređaju, ali dijete mora imati isključivo Android.

Detalje o kompatibilnosti pogledajte ovdje.

19/09/2018 11:11 AM