Kako uključiti Dark Mode na Chromeu za Android - Android

Get it on Google Play

Kako uključiti Dark Mode na Chromeu za Android - Android

Kao dio sveopćeg trenda prelaska svega i svačeg na dark mode, odnosno tamnu temu, Google je u i najnovijoj verziji Androida za Chrome omogućio uključivanje ove opcije. Ukoliko ju želite, prvo što trebate nadograditi Chrome na najnoviju verziju koja nosi oznaku 74.0.3729.112. Međutim, s obzirom da se radi o eksperimentalnoj funkciji, aktivacija tamne teme za […]

Kao dio sveopćeg trenda prelaska svega i svačeg na dark mode, odnosno tamnu temu, Google je u i najnovijoj verziji Androida za Chrome omogućio uključivanje ove opcije. Ukoliko ju želite, prvo što trebate nadograditi Chrome na najnoviju verziju koja nosi oznaku 74.0.3729.112.

Međutim, s obzirom da se radi o eksperimentalnoj funkciji, aktivacija tamne teme za Chrome nije moguća instantno, već morate učiniti još nekoliko koraka. Prvi je da sljedeći string: chrome://flags/#enable-android-night-mode kopirate i zalijepite u Chrome adresnu traku. Nakon toga će vam se pojaviti eksperimentalni izbornik, gdje u prvoj stavci njegovog izbornika trebate odabrati „enabled“.

Nakon toga morate ponovno pokrenuti Chrome ili možda čak resetirati uređaj (kao u mom slučaju), nakon čega će vam se u uobičajenom Settings izborniku Chromea pojaviti opcija Dark mode. Tada je samo uključite i to je to. Ukoliko vam iz nekog razloga uzrokuje probleme ili vam se ne sviđa, jednostavno ju isključite.

27/04/2019 04:58 PM