Lenovo objavio teaser uređaja s najpovoljnijim odnosom zaslona i okvira do sada - Android

Get it on Google Play

Lenovo objavio teaser uređaja s najpovoljnijim odnosom zaslona i okvira do sada - Android

Potpredsjednik Lenova Chang Cheng na kineskoj društvenoj mreži Weibo objavio je ilustraciju jednog dijela novog Lenovo smartfona i upitao publiku može li pogoditi odnos zaslona i okvira. Ponuđena su bila 4 odgovora: 80-84%, 85-89%, 90-94% i 95% i viši. Za pretpostaviti je da se radi upravo o ovom zadnjem, iako je iz ove slike to […]

Potpredsjednik Lenova Chang Cheng na kineskoj društvenoj mreži Weibo objavio je ilustraciju jednog dijela novog Lenovo smartfona i upitao publiku može li pogoditi odnos zaslona i okvira. Ponuđena su bila 4 odgovora: 80-84%, 85-89%, 90-94% i 95% i viši. Za pretpostaviti je da se radi upravo o ovom zadnjem, iako je iz ove slike to teško zaključiti.

Naime, izrezani komad ne prikazuje dno zaslona na kojem se na novim Androidima inače nalazi brada, tako da ne možemo nagađati kolika je. Zanimljivo je da na vrhu zaslona nema zuba, odnosno barem se ne vidi na ovom dijelu slike. Ako pretpostavimo da se widget koji prikazuje sat nalazi na sredini, zuba definitivno nema, odnosno barem ne onakvog kakvog smo upoznali na iPhoneu X i novim Androidima.

Isto tako nema logike da se zub nalazi u kutu, zbog prilično velikog radijusa, odnosno zaobljenja. Zato ostaje pitanje gdje će biti smještena prednja kamera. Nije isključeno da će se nalaziti na dnu kao kod Xiaomija Mi Mix i Mi Mix 2, a možda bude ugrađena pomična, koja će po potrebi iskakati iz kućišta.

Kako će novi Lenovo na kraju izgledati, u ovom trenutku je teško reći, no uskoro svakako možemo očekivati mnogo zanimljivih modela i samo je pitanje vremena kad će cijela površina smartfona postati – zaslon.

08/05/2018 04:22 PM