Napokon stigla Google Tasks aplikacija za mobilne uređaje - Android

Get it on Google Play

Napokon stigla Google Tasks aplikacija za mobilne uređaje - Android

Paralelno s današnjim predstavljanjem potpuno redizajniranog Gmaila za web, Google je lansirao i Tasks aplikaciju za Android i iOS. Google zadaće su i do sada bile sastavni dio Gmaila, odnosno vašeg Google računa, no nije bilo stand-alone aplikacije. Oni koji Google Tasks koriste na dnevnoj bazi, znaju koliko je njihovo sučelje u starom Gmail webu […]

Paralelno s današnjim predstavljanjem potpuno redizajniranog Gmaila za web, Google je lansirao i Tasks aplikaciju za Android i iOS. Google zadaće su i do sada bile sastavni dio Gmaila, odnosno vašeg Google računa, no nije bilo stand-alone aplikacije.

Oni koji Google Tasks koriste na dnevnoj bazi, znaju koliko je njihovo sučelje u starom Gmail webu spartansko i odbojno, dok je na mobilnim uređajima bilo potrebno koristiti alternativne aplikacije koje koriste Googleov API.

Sada, desetag godina kansije, i Google je napokon shvatio da bi bilo vrijeme da ponudi svoju aplikaciju, što je pohvalno bez obzira na ovoliko kašnjenje. Ovako na prvu ruku mogu reći da sučelje aplikacije lijepo izgleda i da je jednostavna za korištenje. No ipak, ono što mi kao Android korisniku nedostaje je widget, dakle da svoje zadaće vidim i na početnom zaslonu.

Tko zna, možda Google jednom i kreira widget za ovu aplikaciju, a do tada ću koristiti Google Tasks Free.

Ukoliko želite, novu Tasks aplikaciju preuzmite iz Google Play trgovine ili iTunes App Storea i svakako nam javite sviđa li vam se ili ne.

25/04/2018 12:54 PM