Nokia 7.1 službeno - donosi HDR10 zaslon i Snapdragon 636 - Android

Get it on Google Play

Nokia 7.1 službeno - donosi HDR10 zaslon i Snapdragon 636 - Android

HMD Global, dom Nokia telefona, danas je slžbeno predstavio Nokia 7.1, prvi pametni telefon s “PureDisplay” tehnologijom zaslona koja podiže ljestvicu video prikaza, uz visoki kontrast, veću jasnoću i poboljšane boje. Naravno, radi se o zaslonu s podrškom za HDR10, a PureDisplay je njegovo komercijalno ime na Nokia uređajima. U ovom slučaju, zaslon nove Nokije […]

HMD Global, dom Nokia telefona, danas je slžbeno predstavio Nokia 7.1, prvi pametni telefon s “PureDisplay” tehnologijom zaslona koja podiže ljestvicu video prikaza, uz visoki kontrast, veću jasnoću i poboljšane boje.

Naravno, radi se o zaslonu s podrškom za HDR10, a PureDisplay je njegovo komercijalno ime na Nokia uređajima. U ovom slučaju, zaslon nove Nokije 7.1 osigurava kontrast u odnosu 1,000,000:1.

“Gotovo dvije trećine videozapisa u svijetu gleda se na mobitelim, zato predstavljamo PureDisplay tehnologiju zaslona koja svima pruža vrhunsko iskustvo gledanja sadržaja na pametnom telefonu.

Nokia 7.1 u realnom će vremenu pretvoriti SDR sadržaj u HDR iskustvo, što za vas znači uživanje u HDR zabavi čak i kada je sadržaj snimljen drugačije.

Vjerujemo da je najbolja kamera ona koju nosite sa sobom pa smo zato dizajnirali novo iskustvo snimanja uz ZEISS optiku, s brzim autofokusom koji omogućava tehnologija dvofazne detekcije za snimanje nevjerojatnih HDR fotografija. Uzbuđeni smo što imamo priliku predstaviti jedinstveno premium iskustvo u suradnji s najboljim partnerima i ponuditi vam pametni telefon koji se ističe u masi“ kazao je Juho Sarvikas, glavni produkt manager u HMD-u.

Uređaj je inače pokretan Snapdragonom 636 u kombinaciji s s ili 4 GB RAM-a, a dijagonala samog zaslona iznosi 5,84 inča. Na raspolaganju su varijante s 32 i 64 GB interne memorije, a podržane su i microSD memorijske kartice.

Kamera Nokije 7.1 donosi Zeiss optiku, ima senzor od 12 megapiksela s f/1.8 otvorom blende u kombinaciji s 5 MP crno bijelom kamerom, dok je za selfie zadužen 8 MP senzor.

Nokia 7.1 ima bateriju kapaciteta 3060 mAh, a operativni sustav je Android 8.1 Oreo, za kojeg HMD obećava da će biti nadograđen na Android 9 tijekom studenog.

Prodaja počinje 28. listopada, a cijena uređaja u EU će iznositi 319 erua za 3/32 GB model, te 349 eura za 4/64 GB.

04/10/2018 04:51 PM