Novi Noa uređaji predstavljeni na MWC-u u Barceloni - Android

Get it on Google Play

Novi Noa uređaji predstavljeni na MWC-u u Barceloni - Android

Hrvatski brand Noa danas je na MWC-u u Barceloni predstavio cijelu paletu novih modela koji najnovije tehnikalije kao što je zaslon od ruba do ruba, in-screen čitač otisaka prstiju, iskočna prednja kamera itd. Samu presicu na kojoj su novi uređaji službeno predstsvljeni, svojim je dolaskom dodatno uveličao i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić. Noa […]

Hrvatski brand Noa danas je na MWC-u u Barceloni predstavio cijelu paletu novih modela koji najnovije tehnikalije kao što je zaslon od ruba do ruba, in-screen čitač otisaka prstiju, iskočna prednja kamera itd.

Samu presicu na kojoj su novi uređaji službeno predstsvljeni, svojim je dolaskom dodatno uveličao i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

Noa F20 Pro

Prvi na redu je Noa F20 Pro koji dolazi sa 6,4-inčnim AMOLED zaslonom s ugrađenim in-screen čitačem otisaka prstiju i zapravo predstavlja top model.

Posebnost ovog uređaja je u tome što donosi cijeli zaslon od ruba do ruba, ali bez zuba na vrhu, dok je smještaj prednje kamere riješen mehanizmom skrivenim u kućište koji po potrebi, odnosno kada poželite uključiti selfie kameru, izlazi i okida fotografiju.

Noa F20 Pro pokretan je MediaTekovim Helio P70 procesorom, ima 8 GB RAM-a i 128 GB interne memorije, uz mogućnost njezinog proširenja memorijskim karticama.

Primarna kamera donosi 16+5 MP senzor i AI sustav, ali i mogućnost kreiranja 96 MP fotografija zahvaljujući oversamplingu.

Operativni sustav je Android 9.0 Pie, baterija sadrži 3500 mAh, a donosi i DTS zvuk.

F10 Pro

Ovaj uređaj također donosi 6,3-inčni zaslon, ali izrađen u IPS tehnologiji i sa suzom na vrhu koja sadrži prednju kameru. Pokretan je MediaTek Helio P60 procesorom, ima 8 GB RAM-a i 128 GB interne memorije, koja je također nadogradiva memorijskim karticama.

Za fotografiju i video je zadužena trostruka 20+16+5 MP kamera, dok ona za selfije sadrži 25 MP senzor. I kod ovog modela je prisutna AI komponenta, kao i oversampling tehnologija za proizvodnju 96 MP fotografija.

Baterija ima kapacitet od 4000 mAh, operativni sustav Android 9.0 Pie i sada već uobičajeni DTS zvuk.

Noa Rugged Hummer 2019

Ovo je svakako jedan od zanimljivijih uređaja u novoj Noinoj liniji proizvoda, jer donosi moćnu zaštitu od padova, tj. oštećenja, a da pritom ne gubi previše na eleganciji i ergonomiji.

Donosi 5,5-inčni zaslon, pokretan je MT6739 procesorom, ima 3 GB RAM-a, 16 GB interne memorije s podrškom za memorijske kartice, 13+2 MP stražnju i 8 MP prednju kameru, kao i izdržljivu 3.800 mAh bateriju.

Noa F5

Noa F5 je uređaj s nešto manjim, tj. 6,2-inčnim zaslonom, pokreće ga Helio P22 procesor, a dolazi s 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije. Operativni sustav je Android 9.0 Pie, a baterija ima kapacitet od 4000 mAh.

Stražnja kamera dolazi s primarnim 13 MP i 2 MP senzorom dubine, dok je za selfije zadužena 8 MP kamera. Ni ovdje ne treba izostaviti DTS certifikaciju zvuka za bolji audio doživljaj.

Noa E3

Noa F3 donosi 6,1-inčni zaslon, Helio A22 procesor, 3 GB RAM-a, 32 GB interne memorije (nadogradive do 128 GB), 13+0,3 MP kameru, 8 MP selfie kameru, Android 9.0 operativni sustav i 3500 mAh bateriju koja bi s obzirom na hardversku konfiguraciju, uz veliki zaslon mogla biti prodajni adut ovog uređaja.

Noa N20

Noa N20 dolazi s 5,84-inčnim Full HD zaslonom, Helio P22 procesorom, 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije, podršku za memorijske kartice, 3000 mAh bateriju i naravno, DTS zvuk.

Noa N3

N3 dolazi s 5,5-inčnim zaslonom, pokreće ga MediaTekov MT6739 procesor, donosi 3 GB RAM-a i 16 GB interne memorije koja je nadogradiva memorijskim karticama. Stražnja kamera donosi 16 MP primarni i 2 MP senzor dubine. Operativni sustav je Android 8.1, baterija raspolaže kapacitetom od 3000 mAh, a ni ovdje nije izostala DTS certifikacija zvuka.

U nastavku slijedi službena objava za medije:

Barcelona, 27. veljače 2019. godine – Treću godinu za redom na najvećem svjetskom sajmu mobilnih tehnologija u Barceloni, predstavljeni su novi NOA pametni telefoni i tableti te NOA Vision televizori. Službeno predstavljanje održano je drugog dana sajma u utorak, 26. veljače. Poseban gost na NOA štandu bio je izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić. Događaj je privukao oko 100 novinara, distributera, operatera i poslovnih partnera iz cijeloga svijeta.

NOA pametni telefoni i tableti, te NOA Vision televizori izloženi su u dvorani broj 6, na impresivnom štandu veličine 140 m2. Za ovu godinu NOA je predstavila svoje nove pametne telefone iz F serije: NOA F20 Pro, NOA F10 Pro, NOA F5 i NOA F3.

Svi novi modeli imaju implementiranu AI tehnologiju koja obogaćuje funkcionalnosti kamere koja u AI modu ima deset različitih načina snimanja: Portrait, Urban, Night, Gourmet, Blue Sky, Sunset, Landscape, Backlight, Beach i Plant.

Prezentaciju NOA branda i novih uređaja održali su Mario Pintar, voditelj marketinga i Vedran Horvat, NOA brand manager. Prisutnima je predstavljena vizija NOA robne marke koja obuhvaća široku paletu proizvoda: NOA Element pametne telefone, CORE liniju mobitela, NOA Rugged uređaje, NOA tablete, NOA Vision LED Smart televizore i NOAline dodatnu opremu za mobitele.

Objašnjena je vizija i ciljevi koji NOA pametne uređaje žele pozicionirati u “affordable premium” segmentu. Predstavljeno je NOA Premium Care jamstvo koje NOA Element pametne telefone izdvaja od konkurencije budući da korisnicima osigurava uređaj od svih nepredviđenih šteta nastalih nepažnjom korisnika unutar prvih 12 mjeseci.

Predstavljeni su novi pametni telefoni iz serije F među kojima su najveću pažnju privukli modeli F20 Pro i F10 Pro, te novi NOA Vision 4K Smart TV koji se temelji na modularnom sustavu softvera i hardvera.

Nakon službene prezentacije, izbornik Zlatko Dalić prisutnima je podijelimo NOA poklon pakete te je mnoštvo zainteresiranih doslovno čekalo u redu na autogram i fotografiranje s izbornikom. Izbornikova motiviranost i ustrajnost u vodstvu hrvatske reprezentacije je inspirirala NOA tim u izgradnji NOA branda kao lidera u “affordable premium” segmentu.

26/02/2019 03:57 PM