Novi Qualcommov in-display čitač otisaka prstiju prvi bi mogao dobiti Huawei Mate 20 - Android

Get it on Google Play

Novi Qualcommov in-display čitač otisaka prstiju prvi bi mogao dobiti Huawei Mate 20 - Android

Znamo da in-display čitači otisaka prstiju stižu, i samo je pitanje vremena kad će nakon početnih eksperimenta, zaživjeti u punom sjaju. Nakon što su razne kompanije počele proizvoditi ovakve čitače otisaka prstiju, Qualcomm sada već razvija njihovu drugu generaciju, jer eto, prvi se mačići u vodu bacaju. Naime, prva generacija je radila na staklu debljine […]

Znamo da in-display čitači otisaka prstiju stižu, i samo je pitanje vremena kad će nakon početnih eksperimenta, zaživjeti u punom sjaju. Nakon što su razne kompanije počele proizvoditi ovakve čitače otisaka prstiju, Qualcomm sada već razvija njihovu drugu generaciju, jer eto, prvi se mačići u vodu bacaju. Naime, prva generacija je radila na staklu debljine 300, dok nova isti učinak ostvaruje i kroz 800 mikrona.

Već znamo da je jedan od prvih pretendenata na Qualcommov novi čitač – Samsung, koji će ga po svoj prilici ugraditi u Galaxy S10, no prema najnovijim glasinama, prije njega bi ga mogao dobiti Huawei Mate 20, i to zahvaljujući najnovijem ugovoru s Qualcommom o suradnju na polju razvoja ove tehnologije.

Znači, ako sve bude teklo po planu, u listopadu ćemo napokon dočekati Mate 20, i to s in-display čitačem otisaka prstiju, koji bi, prema trenutno dostupnim informacijama, trebao raditi puno bolje i pouzdanije od prvotnog koncepta, demonstriranom na nekim od Vivo modela.

06/08/2018 02:32 PM