Novi iPhone bi mogao doći s podrškom za – Pencil - Android

Get it on Google Play

Novi iPhone bi mogao doći s podrškom za – Pencil - Android

Još uvijek nam je friško sjećanje na Jobsovu prezentaciju prvog iPhonea, na kojoj se žestoko okomio na styluse, sugeriravši kako je nepotreban i zastario koncept upravljanja smartfonom. Za one koji ne znaju, stylus je bio službeni naziv za olovke koje su koristili pametni i oni malo manje pametni uređaji prije desetak i više godina, da […]

Još uvijek nam je friško sjećanje na Jobsovu prezentaciju prvog iPhonea, na kojoj se žestoko okomio na styluse, sugeriravši kako je nepotreban i zastario koncept upravljanja smartfonom. Za one koji ne znaju, stylus je bio službeni naziv za olovke koje su koristili pametni i oni malo manje pametni uređaji prije desetak i više godina, da bi dolaskom iPhonea i kasnijim preuzimanjem istog koncepta upravljanja sučeljem od strane proizvođača Androida, stylus polako u tonuo u zaborav.

Jedino je Samsung uspio zadržati koncept stylusa, i tu svojoj vrlo popularnoj Note seriji pametnih telefona, ali mu je dao vlastito ime – S Pen. Tijekom godina Note je bio jedini ozbiljan proizvod koji je uspješno implementirao stylus, da bi se prije par godina i Apple „vratio korijenima“, predstavivši Apple Pencil. I dok se Steve Jobs okretao u grobu, Pencil je zaživio na Appelovim iPadima, gdje svakako ima više smisla nego na manjim zaslonima, no ako se najnovije glasine pokažu točnima, uskoro bismo ga mogli vidjeti i na – iPhoneu.

TrendForce javlja da u modelima iPhonea s OLED zaslonima za 2018. godinu, dakle za 5,8 i 6,5-inčni, Apple namjerava uvesti podršku za Pencil, no problem je što je Appleova olovka prilično velika, dakle ne stane u kućište, a to znači da će se vjerojatno morati kupovati (i čuvati) odvojeno.

Naravno, ove informacije treba uzeti s dobrom dozom rezerve jer se radi o pukim glasinama, no isto tako smo vidjeli da se one velikim dijelom slučajeva pokažu točnima.

TrendForce

15/08/2018 09:05 AM