Nubia X donosi dva zaslona i dva čitača otisaka prstiju - Android

Get it on Google Play

Nubia X donosi dva zaslona i dva čitača otisaka prstiju - Android

Jedna od najvećih muka proizvođača smartfona danas je kako napraviti uređaj od ruba do ruba, ali bez zuba koji će sadržavati prednju kameru. Vidjeli smo da Samsung razvija tehnologiju koja bi ugradnju selfie kamere ugradila ispod zaslona, kao što je sada slučaj s čitačima otisaka prstiju, dok drugi, poput Oppa i Xiaomija, pribjegavaju rješenju s […]

Jedna od najvećih muka proizvođača smartfona danas je kako napraviti uređaj od ruba do ruba, ali bez zuba koji će sadržavati prednju kameru. Vidjeli smo da Samsung razvija tehnologiju koja bi ugradnju selfie kamere ugradila ispod zaslona, kao što je sada slučaj s čitačima otisaka prstiju, dok drugi, poput Oppa i Xiaomija, pribjegavaju rješenju s kliznim mehanizmom.

S druge strane, Nubia, odnosno svojevrsni izdanak kompanije ZTE, ovaj će problem pokušati riješiti bez prednje kamere, tako što ćete selfie okinuti stražnjom kamerom, gdje se nalazi i – dodatni zaslon. Na ovaj način uređaj se oslobađa potrebe za prednjom kamerom, a na stražnjoj strani ionako već godinama gledamo staklo, koje je postalo skoro jednako skupo za promijeniti u slučaju da se razbije kao i sam zaslon.

Tako Nubia X dolazi s prednjim zaslonom od ruba do ruba, bez zuba, i s malenom bradicom, tek toliko da se može reći da postoji. Dijagonala mu iznosi 6,26 inča, rezolucija 2280 x 1080 točaka, a pokrivenost prednje površine visokih 93,6%. Stražnji zaslon, dakle onaj koji će vam pomoći u namještanju za selfie, u dijagonali broji 5,1 inč s rezolucijom od 1520 x 720 točaka, i fino je integriran u ostatak površine. Istini za volju, vidjeli smo i Meizu Pro 7 sa sličnim rješenjem, no njegov zaslon u odnosu na ovog je prilično malen.

Pored dva zaslona, Nubia X donosi i dva čitača otisaka prstiju ugrađena na bokove, što će omogućiti lakše otključavanje obijema rukama u bilo kojoj poziciji.

Od ostalih detalja navedimo da je Nubia X pokretana Snapdragonom 845 u kombinaciji sa 6 ili 8 GB RAM-a, a sadrži i do 256 GB interne memorije. Donosi dvostruku 16+24 MP kameru, 3800 mAh bateriju i Android 8.1 Oreo.

Uređaj je namijenjen kineskom tržištu, i mala je vjerojatnost da ćemo ga ugledati na Zapadu. Bilo kako bilo, cijena u Kini iznosi 3299 juana (3015 kuna) za 6/64 GB model, dok 8/256 verzija stoji 4299 juana (4047 kuna).

31/10/2018 02:49 PM