One UI – novo Samsungovo korisničko sučelje za preklopne zaslone stiže i na postojeće modele - Android

Get it on Google Play

One UI – novo Samsungovo korisničko sučelje za preklopne zaslone stiže i na postojeće modele - Android

Paralelno s jučerašnjim predstavljanjem prvog savitljivog smartfona (za kojeg se iskreno nadamo da neće izgledati kao na prezentaciji), Samsung je najavio i novo, potpuno redizajnirano korisničko sučelje za nove Android uređaje, pod nazivom One UI. Prema najavama koje su iznijeli, kao i onome što se može vidjeti na službenoj stranici novog sučelja, One UI će […]

Paralelno s jučerašnjim predstavljanjem prvog savitljivog smartfona (za kojeg se iskreno nadamo da neće izgledati kao na prezentaciji), Samsung je najavio i novo, potpuno redizajnirano korisničko sučelje za nove Android uređaje, pod nazivom One UI.

Prema najavama koje su iznijeli, kao i onome što se može vidjeti na službenoj stranici novog sučelja, One UI će biti prilagođen, kako za preklopne zaslone s fokusom na „kontinuitet“, odnosno tranziciju s raširenog na klasični, tako i za ostale modele s velikim zaslonskim površinama kao što je npr. Note 9.

Prema riječima Samsungovih inženjera, novi One UI se fokusira na bitno, te će korisnicima ponuditi ono što im je u određenom trenutku potrebno, na način da ne izaziva distrakcije nepotrebnim detaljima. Pored toga dolazi i opcija tamne teme kroz cijeli sustav, a sučelje će općenito biti temeljeno na tzv. blokovima, koji će biti veći i vidljiviji, a temeljite izmjene će doživjeti i izbornik postavki.

Prvo One UI beta sučelje temeljeno na Androidu 9 Pie bit će dostupno korisnicima u Koreji, Njemačkoj i SAD već tijekom ovog mjeseca, a ostalim korisnicima u Europi nešto kasnije. Konačna i službena verzija trebala bi stići početkom 2019. godine na podržane uređaje. Za sada se govori da će to biti Galaxy S9, S9+ i Note 9, ali ne i lanjski modeli S8, S8+ i Note 8.

Ukoliko želite postati beta tester, to ćete, kada dođe vrijeme, moći učiniti ovdje.

08/11/2018 02:07 PM