OnePlus 6 - sve što smo do sada saznali o njemu - Android

Get it on Google Play

OnePlus 6 - sve što smo do sada saznali o njemu - Android

I dok mnogi s nestrpljenjem očekuju službeno lansiranje OnePlusa 6, danas su se na internetu pojavili novi službeni renderi, koji pokazuju kako će uređaj u konačnici izgledati. Isto tako su stigli i 3D CAD crteži, temeljeni na trenutno dostupnim informacijama. Na službenim renderima je napokon vidljiva “brada”, dakle onaj mali dio okvira ispod zaslona, što […]

I dok mnogi s nestrpljenjem očekuju službeno lansiranje OnePlusa 6, danas su se na internetu pojavili novi službeni renderi, koji pokazuju kako će uređaj u konačnici izgledati. Isto tako su stigli i 3D CAD crteži, temeljeni na trenutno dostupnim informacijama.

Na službenim renderima je napokon vidljiva “brada”, dakle onaj mali dio okvira ispod zaslona, što na prethodnima nismo vidjeli, ali smo znali da mora postojati. Tu je i sveprisutni zub na vrhu zaslona, koji je vidljivo manji od onog na iPhoneu X. Naravno, mala je to utjeha svima kojima zub ide na živce, no prema nekim najavama, OnePlus će ponuditi softversko rješenje za zacrnjivanje cijelog gornjeg dijela zaslona, kako bi ugodio svima nama s opsesivno-kompulzivnim poremećajem. Na tom će mjestu navodno ostati samo indikatori na crnoj podlozi.

Za one koji su preskočili jučerašnje vijesti, recimo da su OnePlus i Google najavili Project Treble za OnePlus 6, što znači da će odmah po izlasku imati mogućnosti instalacije najnovije verzije Androida, u ovom slučaju, to će biti upravo predstavljena prva beta Androida P.

Od ostalih detalja koje o ovom uređaju znamo navedimo Snapdragon 845 kao pogonski stroj, 6 ili 8 GB RAM-a, te 64, odnosno 128 GB interne memorije. Prema nekim glasinama u prodaji bi se trebala pojaviti i 256 GB verzija. Uređaj će straga imati 16 + 20 MP kameru s podrškom za Super Slow Motion video (960 fps), a sprijeda 16 MP selfie kameru. Dimenzije uređaja će iznositi 155,7 x 75,35 x 7,75 milimetara, a baterija će imati kapacitet od 3300 mAh.

Prema svim dosadašnjim glasinama, dijagonala zaslona će iznositi čak 6,28 inča, što će najveći dio kupaca svakako doživjeti kao prednost u odnosu na konkurenciju koja nudi mahom manje dijagonale. Naravno, zbog novog formata i odnosa stranica, ovaj uređaj fizički neće biti ništa veći od aktualnih modela OnePlus 5 i OnePlus 5T.

Ono što se nikome neće svidjeti je cijena. Ako je vjerovati glasinama, OnePlus 6 bi trebao biti u prosjeku 50 eura skuplji od prethodnika, no za tu informaciju morat ćemo pričekati službenu potvrdu, koju ćemo dobiti na službenom predstavljanju 16. svibnja.

10/05/2018 09:59 AM