OnePlus 6T - novo curenje informacija izlistava speficikacije i potvrđuje rast cijene - Android

Get it on Google Play

OnePlus 6T - novo curenje informacija izlistava speficikacije i potvrđuje rast cijene - Android

O OnePlusu 6T već je procurilo sve što je procuriti moglo, a za ono što nije, pobrinula se sama kompanija učestalim puštanjem teasera. Danas pak stiže još jedna serija informacija, koja izlistava sve specifikacije, ali potvrđuje glasine o povećanju cijena na EU tržištu. Krenimo redom: OnePlus 6T dolazi sa 6,4-inčnim AMOLED zaslonom rezolucije 2340p x […]

O OnePlusu 6T već je procurilo sve što je procuriti moglo, a za ono što nije, pobrinula se sama kompanija učestalim puštanjem teasera. Danas pak stiže još jedna serija informacija, koja izlistava sve specifikacije, ali potvrđuje glasine o povećanju cijena na EU tržištu.

Krenimo redom: OnePlus 6T dolazi sa 6,4-inčnim AMOLED zaslonom rezolucije 2340p x 1080 točaka. Nešto je drukčijeg dizajna nego OnePlus 6, što može zahvaliti smanjivanju širokog zuba na vrhu zaslona na malenu suzu, slično onoj na Essential Phoneu ili Huaweiju Mate 20.

Tu je i novi in-display čitač otisaka prstiju, Snapdragon 845, 6 ili 8 GB RAM-a u kombinaciji sa 128, odnosno 256 GB interne memorije. Na poleđini se nalazi dvostruka 16+20 MP kamera koja donosi poboljšanja u HDR načinu snimanja.

Uređaj u startu dolazi s Androidom 9.0 Pie, a baterija je s 3300 u prethodniku uspjela narasti na 3700 mAh. U OnePlusu kažu da se to dogodilo zbog odricanja od 3,5 mm audio utora, u što ćemo im povjerovati.

Najnepopularniji dio ove priče je cijena, koja će za 8/128 GB model iznositi 579 eura, što je za 10 eura više od OnePlus 6 ekvivalenta. Nije puno reći će neki, ali malo po malo, OnePlus ovim polaganim dizanjem cijena gricka naše novčanike kao miš kolut sira. Naravno, mnoga od njih su opravdana, a koliko je ovo posljednje, vidjet ćemo kad nam stigne na test.

I na kraju spomenimo da je OnePlus pomakao datum predstavljanja s 30. na 29. listopada, očito zbog činjenice što je Apple za taj dan naknadno najavio svoj event na kojem će predstaviti nove iPade. Prodaja OnePlusa 6 u EU starta 6. studenog.

23/10/2018 11:56 AM