OnePlus 6T službeno predstavljen - Android

Get it on Google Play

OnePlus 6T službeno predstavljen - Android

Pet i pol mjeseci od lansiranja zadnjeg top i jedinog modela, OnePlus je danas i službeno predstavio njegovog nasljednika. Zahvaljujući glasinama, ali i teaserima puštanim od strane same kompanije, do sada smo već saznali specifikacije, koje su danas napokon i službeno obznanjene. Dakle, što se samih specifikacija tiče, one su sljedeće: – 6,4“ AMOLED zaslon […]

Pet i pol mjeseci od lansiranja zadnjeg top i jedinog modela, OnePlus je danas i službeno predstavio njegovog nasljednika. Zahvaljujući glasinama, ali i teaserima puštanim od strane same kompanije, do sada smo već saznali specifikacije, koje su danas napokon i službeno obznanjene.

Dakle, što se samih specifikacija tiče, one su sljedeće:

– 6,4“ AMOLED zaslon s ugrađenim čitačem otisaka prstiju i malenim zubom — Snapdragon 845,
– 6/8 GB RAM-a,
– 128/256 GB interne memorije
– 3700 mAh baterija
– Android 9.0 Pie
– 16+20 MP kamera f/1.7, OIS+EIS, 480 fps video

U OnePlusu kažu da se u najnovijem modelu nisu toliko fokusirali na specifikacije, već na korisničko iskustvo, a jedno od njih trebao bi donijeti i in-screen čitač otisaka prstiju ugrađen u sam zaslon, za koji vjeruju da će ispuniti očekivanja korisnika kad je u pitanju brzina i preciznost. Prilikom predstavljanja naveli su podatak od 0,34 sekunde.

Druga stvar koja bi trebala poboljšati korisničko iskustvo je AMOLED zaslon dijagonale 6,4 inča s 19.5:9 odnosom stranica, rezolucije 2340×1080 (402ppi) i novih 5 različitih postavki za kalibraciju. U OnePlusu su posebno ponosni na novi maleni zub na vrhu, ali i manju bradu na dnu.

Sljedeća stavka u ovom nizu je novi algoritam, razvijen unutar same kompanije, koji će učiniti još jedan korak prema još boljim noćnim fotografijama – Nightscape. U OnePlusu navode da je za dobru noćnu fotografiju potrebno i do pet sekundi, no u novom OnePlusu 6T, to vrijeme se skraćuje na dvije sekunde. Ovdje su vjerojatno mislili na produljenu ekspoziciju, za što je potrebno mirno držanje, no detalje ćemo doznati kad nam uređaj stigne na test. Poboljšano je i iskustvo kod kreiranja sada toliko popularnih portreta, za što će biti zadužen novi „Studio Lightning“

U OnePlusu su posebno uzbuđeni zbog novog partnerstva s američkim T-Mobile operaterom, kod kojeg će se novi model moći kupiti već danas, dok u Europi prodaja kreće 6. studenog, Pomalo čudno, cijene za američko tržište su objavljene, ali europske tek trebamo doznati.

29/10/2018 03:38 PM