Oreo u srpnju uspio zauzeti 12,1 percent udjela u ukupnoj masi Android uređaja - Android

Get it on Google Play

Oreo u srpnju uspio zauzeti 12,1 percent udjela u ukupnoj masi Android uređaja - Android

Otprilike dva mjeseca prije lansiranja konačne verzije Androida P, stanje s nadogradnjama ovog operativnog sustava donekle se popravilo, ali je i dalje zapravo katastrofalno loše. Otkad je predstavljen, Oreo je uspio zauzeti 12,1% udjela u ukupnoj masi uređaja, dok je Nougat sa svojih 30,6% udjela trenutno najraširenija verzija Googleovog mobilnog operativnog sustava. Ispod njega se […]

Otprilike dva mjeseca prije lansiranja konačne verzije Androida P, stanje s nadogradnjama ovog operativnog sustava donekle se popravilo, ali je i dalje zapravo katastrofalno loše. Otkad je predstavljen, Oreo je uspio zauzeti 12,1% udjela u ukupnoj masi uređaja, dok je Nougat sa svojih 30,6% udjela trenutno najraširenija verzija Googleovog mobilnog operativnog sustava.

Ispod njega se nalazi Marshmallow s 23,5%, a slijedi ga Lollipop s 20,4% udjela. KitKat se zadržao na 9,1%, Jelly Bean 3,6, dok starije verzije zauzimaju zanemariv udio.

Koliko god se Google i proizvođači Android uređaja trudili, stanje po pitanju nadogradnji svake je godine realno sve gore i gore. Android One platformu čistog Androida, koju je Google predstavio za praktički instantne nadogradnje, prihvatio je manji dio proizvođača, jer se oni veći jednostavno žele po nečemu razlikovati, odnosno ostaviti svoj pečat, a to nužno vodi ka dodatnoj fragmentaciji.

26/07/2018 03:09 PM