Problem s prijemom signala novog iPhonea leži u lošem dizajnu antene, kažu neovisni stručnjaci - Android

Get it on Google Play

Problem s prijemom signala novog iPhonea leži u lošem dizajnu antene, kažu neovisni stručnjaci - Android

Nakon što se određeni broj korisnika u SAD potužio na loš prijem signala u novom iPhoneu XS i XS Max, neovisni stručnjaci počeli su kopati po dokumentima američkog FCC-a, kako bi saznali u čemu je problem. Tako su pojedini specijalizirani blogovi, a sada i izvjesni radio inženjer Andrew Shepherd, iz FCC dokumentacije utvrdili da bi […]

Nakon što se određeni broj korisnika u SAD potužio na loš prijem signala u novom iPhoneu XS i XS Max, neovisni stručnjaci počeli su kopati po dokumentima američkog FCC-a, kako bi saznali u čemu je problem. Tako su pojedini specijalizirani blogovi, a sada i izvjesni radio inženjer Andrew Shepherd, iz FCC dokumentacije utvrdili da bi problem mogao ležati u loše dizajniranoj anteni

Iako je pojačalo prilično moćno, Shepherd navodi da to ne pomaže anteni u prijemu signala. Apple je ovoga puta u iPhone ugradio četiri antene i pokrio najširi spektar LTE frekvencija, no u kombinaciji s jakim metalnim okvirom, signal se teško probija.

Shepherd navodi da je ovaj problem moguć u područjima slabije pokrivenosti, kako LTE, tako i WiFi signalom. Shematski prikaz antene iPhonea XS, kojeg je dobio od FCC-a, usporedio je s istim na Pixelu XL 3 i Samsungu Galaxy S9, nakon čega je utvrdio da je kod potonjih ovaj dio posla daleko bolje odrađen.

Djelomično rješenje za ovaj problem navodno postoji u vidu prilagodbe određenih postavki, no kako će i na koji način Apple to izvesti, ostaje za vidjeti.

S obzirom na izneseno, korisnici u područjima s dobrom pokrivenošću signalom ne bi trebali imati problema, dok bi ih mogli iskusiti oni u ruralnim krajevima, tj. na većoj udaljenosti od baznih stanica, odnosno routera unutar kuće, zgrade ili stana.

Koliko je u svemu ovome istine i kako će se stvari po ovom pitanju odvijati u našim mrežama, saznat ćemo kad nam uređaj stigne na test.

Izvori:

1, 2, 3, Via

25/09/2018 12:37 PM