Procurio render novih Huawei Watch GT Active i Watch GT Elegant satova - Android

Get it on Google Play

Procurio render novih Huawei Watch GT Active i Watch GT Elegant satova - Android

Pametni satovi su korak ka budućnosti kakvu su zaljubljenici u sci-fi maštali već dugo. Doduše, njihov razvoj nije u potpunosti otišao u smjeru u kojem bi trebao zamijeniti primarni komunikacijski uređaj, i to prvenstveno radi kapaciteta baterije koja takve satove ne može održati na životu dulje od dva dana. Dok se taj problem ne riješi, […]

Pametni satovi su korak ka budućnosti kakvu su zaljubljenici u sci-fi maštali već dugo. Doduše, njihov razvoj nije u potpunosti otišao u smjeru u kojem bi trebao zamijeniti primarni komunikacijski uređaj, i to prvenstveno radi kapaciteta baterije koja takve satove ne može održati na životu dulje od dva dana.

Dok se taj problem ne riješi, trenutno dostupni pametni satovi su poprilično ograničeni. Na pragu rješavanja te mane javili su se hibridni satovi poput Withings Steel HR-a, ili i ne tako davno predstavljenog Huawei Watch GT-a, koji je u biti fitness narukvica zamaskirana u jako atraktivan sat., a još je atraktivniji kad znamo da mu baterija može izgurati više od 10 dana.

Huawei, očito svjestan popularnosti svojeg proizvoda (recenzija kojeg slijedi uskoro) je odlučio dodatno proširiti ponudu GT-a. Prema pisanju WinFuture.de portala, Watch GT će dobiti dvije nove verzije, Watch GT Elegant i Watch GT Active, koje se po specifikacijama neće mnogo razlikovati od prve verzije.

Oba modela će imati 1,39 inčni OLED zaslon, a najveće razlike će biti u ponešto izmijenjenom izgledu i boji krune sata, te korištenju Li-Ion baterije umjesto Li-Polimer, premda ova informacija još nije potvrđena. Ostatak kućišta sata, kao i položaj kontrolnih gumba je ostao isti.

Huawei Watch GT Elegant će biti dostupan u bijeloj i crnoj boji a trebao bi koštati 229€, odnosno približno jednako kao i trenutno dostupan GT. Watch GT Active će biti dostupan u zelenoj i narančastoj boji a cijena će mu iznositi 249 €.

Huawei Watch GT bio je predstavljen krajem 2018. godine zajedno s Huawei Mate 20 Pro smartfpnom, a predstavljanje dvije nove inačice sata se očekuje sa predstavljanje smartfona P30 i P30 Pro.

Ima li među vama vlasnika Watch GT-a? Ako da, javite nam iskustva.

09/03/2019 10:56 AM