Prvi Huaweijevi 5G uređaji stižu u lipnju 2019. godine - Android

Get it on Google Play

Prvi Huaweijevi 5G uređaji stižu u lipnju 2019. godine - Android

Ako niste znali, osim Barcelone, postoji još jedan MWC sajam i upravo se održava se u Šangaju, a na njemu je izvršni direktor Huaweija Eric Xu najavio dolazak prvih mobitela s podrškom za 5G mreže. Prema njegovim riječima, prvi čipovi s podrškom za ovu tehnologiju bit će dostupni u ožujku sljedeće godine, da bi se […]

Ako niste znali, osim Barcelone, postoji još jedan MWC sajam i upravo se održava se u Šangaju, a na njemu je izvršni direktor Huaweija Eric Xu najavio dolazak prvih mobitela s podrškom za 5G mreže.

Prema njegovim riječima, prvi čipovi s podrškom za ovu tehnologiju bit će dostupni u ožujku sljedeće godine, da bi se u prvim konkretnim uređajima pojavili tijekom lipnja, dakle točno za godinu dana.

Koji će konkretno Huaweijev uređaj za stići s podrškom za 5G, nije rekao, ali s obzirom da P30 najvjerojatnije izlazi u ožujku, za očekivati je da će to biti neki iz srednjeg cjenovnog razreda. Slijedom toga, možemo pretpostaviti da ćemo ga ugledati i u potencijalnom Mati 30, koji treba stići najesen 2019. godine.

Otprilike u isto vrijeme bi i operateri trebali početi puštati u rad prve testne 5G mreže, da bi komercijalno zaživjele negdje tijekom 2020. godine, kako je i planirano.

28/06/2018 06:08 PM