Rakar - Korisnici Huaweija i Googlea diljem svijeta postali su kolateralne žrtve borbe Kine i SAD-a - Android

Get it on Google Play

Rakar - Korisnici Huaweija i Googlea diljem svijeta postali su kolateralne žrtve borbe Kine i SAD-a - Android

Huawei i njegovi korisnici postali su žrtva važne odluke SAD-a, ali hoće li to zaista boljeti one koji koriste mobitele ovog brenda?

The post Rakar: Korisnici Huaweija i Googlea diljem svijeta postali su kolateralne žrtve borbe Kine i SAD-a appeared first on Netokracija.

Posljednjih desetak dana počeo sam sve više razmišljati o kupnji novog mobitela. Trenutno sam vlasnik Galaxyja S8+, i tražim alternative koje će mi u dlan donijeti nove trendove. Kao takav razmatram novi Galaxy S10, OnePlus 7, Google Pixel i Huawei P30 Pro. Jedini problem je to što zbog nedavne odluke Googlea – Huawei gubi podršku za Android i još mnogo toga. Što to znači za mene kao potencijalnog kupca, i još važnije, što to znači za sve one koji su kupili Huawei mobitele do sada?

Prema odluci ministarstva trgovine SAD-a, Huawei se od danas nalazi na njihovoj crnoj listi, odnosno to znači da će telekomunikacijski gigant mnogo teže dolaziti do softvera i hardvera koji razvijaju američke tvrtke. Razlog za ovo je potencijalna prijetnja nacionalnoj sigurnosti o kojoj iz SAD-a govore već mjesecima, a osim Huaweija na listi se našlo čak 70 tvrtki povezanih s njime. Ono što je najviše očito je činjenica da je jedna od tvrtki koje više ne mogu poslovati s Huaweijem upravo Google, tvorac Androida koji pokreće sve Huawei telefone.