Rastavljeni Samsung Galaxy Fold pokazuje svu kompleksnost tehnologije savijanja - Android

Get it on Google Play

Rastavljeni Samsung Galaxy Fold pokazuje svu kompleksnost tehnologije savijanja - Android

Nakon što su prvi primjerci Samsunga Galaxy Fold krenuli prema odabranim medijima, koji se, eto, nisu pokazali toliko odabranim kad je čitanje uputa u pitanju, jedan je gerilac uređaj rastavio na proste faktore i njegove fotografije objavio na kineskoj društvenoj mreži Weibo. Prema onome što je rastavljač izložio i objasnio, Galaxy Fold je prilično kompleksan […]

Nakon što su prvi primjerci Samsunga Galaxy Fold krenuli prema odabranim medijima, koji se, eto, nisu pokazali toliko odabranim kad je čitanje uputa u pitanju, jedan je gerilac uređaj rastavio na proste faktore i njegove fotografije objavio na kineskoj društvenoj mreži Weibo.

Prema onome što je rastavljač izložio i objasnio, Galaxy Fold je prilično kompleksan komad hardvera. Najkompliciraniji dio uređaja su „šarke“ odnosno mehanizam koji spaja dva odvojena dijela uređaja. Njihov je zadatak uređaj držati otvorenim i da u tom položaju ostane dovoljno čvrst za ugodno korištenje, te ga potom zaklopiti kako se ne bi otvarao. Prema nekim drugim izvorima, ovaj mehanizam je tijekom razvojnog procesa nekoliko puta bio redizajniran.

Nadalje, osoba koja je rastavila uređaj navodi da je preklopni mehanizam vrlo precizno izrađen, te da njegova ugradnja u velikoj mjeri komplicira sklapanje cijelog uređaja.

Što se zaslona tiče, čini se da smo bili u pravu kad smo zaključili da se njegov najgornji dio relativno lako odvaja, iako predstavlja njegov integralni dio. Ovo je zapravo i razlog zašto su rani recenzenti pokvarili uređaje, misleći da se radi o zaštitnoj foliji.

Glavni akter rastavljanja Galaxy Folda navodi da je savitljivi zaslon mekan kao guma, što je bilo i logično za očekivati, zar ne? Jer kako bi se drukčije savijao ako nije mekan i rastezljiv?

S obzirom da još uvijek nismo dosegli stupanj razvoja u kojem bismo imali nekakvu amorfnu masu koja bi mijenjala oblik, a ni vanzemaljci još uvijek nisu spremni na ustupanje svoje tehnologije, na ovakve savitljive zaslone ćemo se morati naviknuti, naravno, ukoliko ih želimo savijati. Proizvođači bi eventualno mogli poraditi na tome da se gornja folija dodatno integrira u zaslon, a ne da izgleda kao – folija.

Na kraju spomenimo i to da su dvije polovice uređaja spojene i tankim kablovima, a svaka od njih sadrži vlastitu bateriju, koje su različite veličine, ali u ovom trenutku nije jasno jesu li i istog kapaciteta.

U narednim danima će o ovom uređaju svakako biti dostupno više informacija, a i mi ga jedva čekamo isprobati. I da, Samsunže, obećavamo da nećemo skidati foliju. Časna pionirska.

19/04/2019 07:47 AM