Samsung Galaxy A9 Star Pro navodno donosi čak četiri kamere na poleđini - Android

Get it on Google Play

Samsung Galaxy A9 Star Pro navodno donosi čak četiri kamere na poleđini - Android

Kad su u Huaweiju proljetos predstavili prvi smartfon s tri primarne kamere, sasvim sigurno su pretpostavili da će ih drugi proizvođači slijediti, no ono što vjerojatno nisu očekivali, je da će netko ubrzo isforsirati čak četiri. Ako je vjerovati najnovijim glasinama, Samsung bi na novom Galaxyju A9 Star Pro, koji bi trebao biti predstavljen uskoro, […]

Kad su u Huaweiju proljetos predstavili prvi smartfon s tri primarne kamere, sasvim sigurno su pretpostavili da će ih drugi proizvođači slijediti, no ono što vjerojatno nisu očekivali, je da će netko ubrzo isforsirati čak četiri.

Ako je vjerovati najnovijim glasinama, Samsung bi na novom Galaxyju A9 Star Pro, koji bi trebao biti predstavljen uskoro, mogao ugraditi čak četiri kamere na poleđini. Koliko je u ovome istine, vidjet ćemo, a ako su glasine točne, bit će zanimljivo vidjeti čemu će služiti četvrta.

Naime, na Huaweiju P20 Pro, kao i na mnogim uređajima koji stižu nakon njega, jedna kamera služi kao primarna, dok druge dvije pokrivaju veći ili manji kut, čime se dobiva optičko povećanje. Koja bi uloga četvrte mogla biti, vidjet ćemo.

Neki izvori navode da će primarna kamera imati 24 MP f/1.7 kamera kojoj će pomagati 5 MP f/2.2 senzor dubine polja, a pred njih će se navodno smjestiti širokokutna 8 MP f/2.4 kamera i 10 MP telefoto s 2x optičkim povećanjem. Napominjemo da se ovdje radi o pukim špekulacijama.

Od ostalih detalja spominju se Snapdragon 660 procesor, i to vjerojatno za američko tržište, dok će ostatak svijeta dobiti odgovarajuću Exynos verziju. Ti su još 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije, no postoji mogućnost da na tržište dođe i 4/64 GB konfiguracija.

Baterija bi trebala imati kapacitet od 3720 mAh, dok o verziji Androida trenutno nemamo informacija. Više detalja se očekuje 11. listopada, za kad se pretpostavlja da će se dogoditi službeno predstavljanje.

04/10/2018 09:46 AM