Samsung Galaxy Note 10 - novi renderi potvrđuju dizajn. U povijest odlazi Bixbi tipka, ali i 3.5 mm audio utor - Android

Get it on Google Play

Samsung Galaxy Note 10 - novi renderi potvrđuju dizajn. U povijest odlazi Bixbi tipka, ali i 3.5 mm audio utor - Android

Jedan od najpouzdanijih cinkera na području smartfona – @OnLeaks objavio je nove rendere Samsunga Galaxy Note 10, temeljene na dostupnim informacijama. Ovi renderi sada zapravo potvrđuju sve dosadašnje glasine, koje ako gledamo statistički, jako rijetko promaše. To znači da je vjerojatnost da upravo sada gledate u novi Note 10 iznimno velika. Dakle, novi Samsungov Note […]

Jedan od najpouzdanijih cinkera na području smartfona – @OnLeaks objavio je nove rendere Samsunga Galaxy Note 10, temeljene na dostupnim informacijama. Ovi renderi sada zapravo potvrđuju sve dosadašnje glasine, koje ako gledamo statistički, jako rijetko promaše. To znači da je vjerojatnost da upravo sada gledate u novi Note 10 iznimno velika.

Dakle, novi Samsungov Note donekle prati dizajnerske smjernice Galaxyja S10, ali rupicu za prednju kameru donosi na sredini gornjeg dijela, dakle postavlja ju simetrično. Isto tako prati i tradicionalni četvrtasti oblik dosadašnjih Note modela, a donosi i uobičajeni zakrivljeni zaslon.

Prema informacijama koje prate ove rendere, zaslon Notea 10 će imati dijagonalu 6,3 inča, s napomenom da će postojati i „Pro“ verzija koja će mjeriti 6,75 inča, i sukladno tome bit će vidljivo veći.

Još jedna zanimljivost je nedostatak Bixbi tipke, što bi moglo značiti da je Samsung napokon odustao od forsiranja svog osobnog asistenta, ali postoje indicije da bi Note 10 mogao biti i prvi Samsung bez 3.5 mm audio utora.

Pogonska grupa bi trebala ostati ista kao na S10 seriji, iako postoji vjerojatnost da će globalna verzija doći s novim Exynosom 9825, izrađenim u 7nm procesu i s podrškom za 5G. Nije isključen ni scenarij da uređaj isprva bude lansiran samo u 2/3/4G varijanti, a da 5G model stigne naknadno.

Ovdje dodajmo da postoje špekulacije kako će Note 10 doći s novim 45W brzim punjenjem, koje bi sadašnju brzinu na Samsungovim modelima trebalo praktički udvostručiti, dok bi se kapacitet baterije Pro modela mogao popeti na čak 4500 mAh.

Što se kamere tiče, ona bi se trebala temeljiti na trostrukoj kameri aktualnih S10 modela, no nije isključeno da će donijeti i određena poboljšanja.

Službeno predstavljanje Notea 10 i njegovog Pro brata se očekuje sredinom kolovoza, a početak prodaje ubrzo nakon toga.

06/06/2019 07:50 AM