Samsung Galaxy Note 10 dolazi sa 64 MP primarnom kamerom - Android

Get it on Google Play

Samsung Galaxy Note 10 dolazi sa 64 MP primarnom kamerom - Android

Tko je rekao da je utrka u megapikselima gotova? Samsung Electronics je danas predstavio novi ISOCELL senzor kamere s rezolucijom od čak 64 megapiksela, što je trenutno najviše u industriji Smartfona, navode u Samsungu. Ipak, sama koncepcija senzora je slična Sonyjevom 48 MP senzoru koji zahvaljujući „tetracell“ tehnologiji proizvodi 12 MP fotografije, spajajući četiri piksela […]

Tko je rekao da je utrka u megapikselima gotova? Samsung Electronics je danas predstavio novi ISOCELL senzor kamere s rezolucijom od čak 64 megapiksela, što je trenutno najviše u industriji Smartfona, navode u Samsungu.

Ipak, sama koncepcija senzora je slična Sonyjevom 48 MP senzoru koji zahvaljujući „tetracell“ tehnologiji proizvodi 12 MP fotografije, spajajući četiri piksela u jedan, čime postiže bolje rezultate u slabijim svjetlosnim uvjetima. Dakle, ne radi se o pukom nabrijavanju megapiksela, već se o njihovom boljem iskorištavanju. Samsungov 64 MP senzor tako će proizvoditi 16 MP fotografije, iako će vjerojatno ostati mogućnost okidanja i u punoj rezoluciji.

S obzirom da ovaj senzor u masovnu proizvodnju kreće u drugoj polovici godine, za pretpostaviti je da će prvi uređaj koji će ga dobiti biti upravo Samsung Galaxy Note 10, koji bi službeno trebao biti predstavljen sredinom ili krajem kolovoza.

Naravno, imajući u vidu trend ugradnje n+1 kamera u mobitele, za očekivati je da će ih Note 10 imati barem tri ili možda čak četiri, a ova sa 64 MP senzorom će predstavljati osnovu.

Samsung

09/05/2019 08:50 AM