Samsung Galaxy Note 10 donosi kameru u S-Pen olovci - Android

Get it on Google Play

Samsung Galaxy Note 10 donosi kameru u S-Pen olovci - Android

Kad je krajem ljeta Samsung predstavio Galaxy Note 9, S-Pen olovka je donijela osjetno širi spektar mogućnosti nego što je to slučaj bio prije. Tako smo upoznali funkcionalnost upravljanja kamerom daljinski putem, što je mnogima olakšalo okidanje selfija, a oni malo kreativniji sigurno su pronašli i druge vidove iskoristivosti. Istovremeno, industrija muku muči sa smještajem […]

Kad je krajem ljeta Samsung predstavio Galaxy Note 9, S-Pen olovka je donijela osjetno širi spektar mogućnosti nego što je to slučaj bio prije. Tako smo upoznali funkcionalnost upravljanja kamerom daljinski putem, što je mnogima olakšalo okidanje selfija, a oni malo kreativniji sigurno su pronašli i druge vidove iskoristivosti.

Istovremeno, industrija muku muči sa smještajem prednje kamere na uređaje kojima zaslon prekriva cijelu prednju površinu, pa tako imamo razne zube, klizne mehanizme, a sada i rupice. No, ako je suditi po najnovijem patentu, čini se da Samsung ima najbolje rješenje za ovaj izazov, barem kad je Galaxy Note serija u pitanju.

Skica na patentnoj prijavi otkriva moguću ugradnju kamere u – S Pen olovku, što je samo po sebi korisno, a najkorisnije bi moglo biti upravo za okidanje selfija. Shema prikazuje ugradnju barem jedne leće i senzora u olovku, koji bi bio kontroliran putem jednog gumba, dok bi drugi imao ulogu zumiranja. Ostaje pitanje gdje će i kako korisnik vidjeti sebe, odnosno je li ga kamera dobro fokusirala, no ukoliko se ova prognoza zaista ostvari, vjerojatno će se pronaći rješenje i za to.

I na kraju uobičajeno upozorenje. Ovu vijest treba uzeti s velikom dozom rezerve, a za sve kontraindikacije i nuspojave upitajte svog liječnika ili ljekarnika. Osobno bih volio vidjeti uređaj bez zubi i rupica, s punim zaslonom, i ako ikako može Samsunže, bez zakrivljenih rubova.

06/02/2019 08:07 AM