Samsung Galaxy Note 10 i Note 10 Pro stižu 7. kolovoza, evo što smo sve doznali o njima [Dopunjeno] - Android

Get it on Google Play

Samsung Galaxy Note 10 i Note 10 Pro stižu 7. kolovoza, evo što smo sve doznali o njima [Dopunjeno] - Android

Samsung će novi Galaxy Note 10 predstaviti već 7. kolovoza, doznaje CNET, pozivajući se na izvore bliske ovoj kompaniji. Unpacked event će se održati u Brooklyn’s Barclays Centru u New Yorku, gdje je lani predstavljen i Note 9, navodi se u izvještaju. Za sada je prilično izvjesno da ćemo ove godine po prvi puta ugledati […]

Samsung će novi Galaxy Note 10 predstaviti već 7. kolovoza, doznaje CNET, pozivajući se na izvore bliske ovoj kompaniji. Unpacked event će se održati u Brooklyn’s Barclays Centru u New Yorku, gdje je lani predstavljen i Note 9, navodi se u izvještaju.

Za sada je prilično izvjesno da ćemo ove godine po prvi puta ugledati dva različita Notea, i to „obični” Note 10 sa 6,3-inčnim zaslonom, te Note 10 Pro, sa zaslonom dijagonale 6,7 inča.

Ako je suditi po dosadašnjim curenjima informacija, Note 10 će biti dizajniran u skladu s najnovijim trendovima, dakle sa zaslonom od ruba do ruba, s malom rupicom za prednju kameru na vrhu zaslona. Naravno, unutar zaslona dolazi i ultrazvučni čitač otisaka prstiju.

Oba modela će na europskom tržištu biti pokretana Samsungovim Exynos 9825 procesorom u kombinaciji s različitim količinama radne memorije. Manji model bi trebao sadržavati modul s tri kamere, i to 12 MP standardnom, 12 MP telefoto i 16 MP ultra-širokokutnom. Baterija ovog modela trebala bi sadržavati kapacitet 3400 mAh.

Pro model bi uz veći zaslon trebao bi donijeti i ToF senzor, 25W brzo punjenje (ništa od 55W o kojem se špekuliralo), a možda i 4500 mAh bateriju, iako neki drugi izvori sugeriraju da će ona imati nešto manji kapacitet. Ovaj model bi morao doći i u varijanti s 1 TB interne memorije i 12 GB RAM-a, uostalom kao i S10+.

Ono što je još uvijek obavijeno velom tajni je 5G povezivost. Naime, neki izvori navode da će oba modela dobiti svoje posebne 5G varijante, što bi značilo da bi zapravo bila lansirana ukupno četiri modela. Takav scenarij baš i nema puno smisla, no nikad se ne zna.

S obzirom da će uređaj u prodaju krenuti početkom rujna, a tada će već dobar broj 5G mreža biti u pogonu, bilo bi logično očekivati da 5G modem stigne u startu. Druga varijanta je da samo Pro model dođe s 5G podrškom.

Prema ovim informacijama, do predstavljanja je ostalo malo više od mjesec dana, tako da na potpune informacije nećemo trebati dugo čekati.

Dopuna:

Najnovija curenja ukazuju na to da će oba modela stići bez klasične telefonske slušalice, te će umjesto nje koristiti SoD (Sound On Display) tehnologiju, sličnu onima koje smo upoznali na Xiaomiju Mi Mix i Huaweiju P30 Pro.

19/06/2019 06:09 AM