Samsung Galaxy Note 10 stiže sa 6,66-inčnim zaslonom i 5G procesorom - Android

Get it on Google Play

Samsung Galaxy Note 10 stiže sa 6,66-inčnim zaslonom i 5G procesorom - Android

Tek što se prodaja Notea 9 pošteno zalaufala, počelo se špekulirati o njegovom nasljedniku – Samsungu Galaxy Note 10. Jer zašto ne? Prema prvim glasinama koje dopiru s korejskog poluotoka, Note 10 će doći sa 6,66-inčnim zaslonom, ali uređaj neće biti fizički veći od aktualnog Notea 9, i to zbog novog Infinity zaslona koji bi […]

Tek što se prodaja Notea 9 pošteno zalaufala, počelo se špekulirati o njegovom nasljedniku – Samsungu Galaxy Note 10. Jer zašto ne? Prema prvim glasinama koje dopiru s korejskog poluotoka, Note 10 će doći sa 6,66-inčnim zaslonom, ali uređaj neće biti fizički veći od aktualnog Notea 9, i to zbog novog Infinity zaslona koji bi uz dodatak zubića ili piercing rupice sada napokon mogao prekriti cijelu prednju površinu.

Note 10 za sada navodno nosi kodno ime Da Vinci, a vama ostavljamo na maštu što bi to moglo značiti. Osobno sam malko sumnjičav u ovu broju 6,66 inča zbog koje bi mogla podbaciti prodaja. Tko normalan želi Lucifera u zaslonu?

Spominje se i novi Qualcommov procesor platforme 8150, koji bi možda mogao sadržavati i 5G modem, iako je takav scenarij malo vjerojatan, s obzirom da je Samsung prije par dana najavio Exynos 9820 s podrškom za brzine od 2 Gbps, ali u 4G mrežama, a možemo pretpostaviti da će upravo taj procesor biti ugrađen u S10 i Note 10 za tržišta izvan SAD.

Treći detalj je vremenski okvir službenog predstavljanja. Prema ovom izvoru, Note 10 bi mogao stići ranije nego inače, tj. možda već u srpnju, no s obzirom da su sve dosadašnje glasine o ranijem lansiranju Notea bile pogrešne, i ovoj je teško povjerovati.

Bilo kako bilo, do lansiranja Notea 10 ostalo je još puno, a u međuvremenu trebamo vidjeti i Galaxy S10 i famozni preklopivi Galaxy F.

18/11/2018 08:39 AM