Samsung Galaxy Note 9 - otkriveni detalji novih S Pen funkcija - Android

Get it on Google Play

Samsung Galaxy Note 9 - otkriveni detalji novih S Pen funkcija - Android

Sada već skoro svaki dan stižu nove informacije o novom Samsungu Galaxy Note 9, koji će biti predstavljen 9. kolovoza, pa je će tako na Samsungovu žalost još manje iznenađenja ostati za sam Unpacked event. Najnovije glasine zapravo se tiču dugog Samsungovog uređaja s S Pen olovkom, koji bi također uskoro trebao ugledati svjetlo dana. […]

Sada već skoro svaki dan stižu nove informacije o novom Samsungu Galaxy Note 9, koji će biti predstavljen 9. kolovoza, pa je će tako na Samsungovu žalost još manje iznenađenja ostati za sam Unpacked event. Najnovije glasine zapravo se tiču dugog Samsungovog uređaja s S Pen olovkom, koji bi također uskoro trebao ugledati svjetlo dana.

Tako će i Galaxy Tab S4 stići s ovom pomoćnom olovčicom, koja će, prema svemu sudeći, ove godine doživjeti najveću nadogradnju, i na oba modela bi trebala donijeti iste funkcije. Već smo i ranije pisali kako će novi S Pen biti opremljen Bluetooth vezom, a sada stižu i detalji o funkcijama koje takva oprema donosi.

Kontrola glazbe – Još uvijek ne znamo kako će ovo funkcionirati, ali pretpostavljamo da će se tipkom na olovci moći pauzirati, odnosno pokrenuti glazbeni svirač, a možda bude dodana i funkcija za preskakanje pjesama. Koliko će ovo biti od koristi u svakodnevnoj upotrebi, ostaje za vidjeti.

Daljinski okidač za kameru – Obo bi zapravo mogla biti najzanimljivija funkcija, koja će zamijeniti vremenski predodređene samookidače. Korisno kod grupnih, ali i solo portreta.

Daljinsko otključavanje uređaja – Ovaj dio je malo nejasan, no dobro je znati da postoji. Ne znamo koliko će biti od koristi, ali će svakako povećati vjerojatnost da olovku izgubite.

Proširena AirCommand integracija – Ukratko, više će aplikacija podržavati ovu funkciju i S Pen općenito.

Tu su navodno još i druge funkcije, poput pritiskanja S Pen tipke za otvaranje aplikacije ili neke od njezinih funkcija, s podešavanjem za jednostruke ili dvostruke klikove.

Od ostalih novosti koje su se ovih dana pojavile, izdvojimo i svojevrsnu potvrdu da će Note 9 imati prilično veliku 4000 mAh bateriju, što samo po sebi sugerira osjetno veću autonomiju nego na prethodniku.

22/07/2018 06:53 AM