Samsung Galaxy Note 9 stiže 9. kolovoza - Android

Get it on Google Play

Samsung Galaxy Note 9 stiže 9. kolovoza - Android

Ako je suditi po najnovijim glasinama, Samsung Galaxy Note 9 će biti predstavljen 9. kolovoza u New Yorku. Informacija je to koju je prenio Bloomberg, nakon što je postalo izvjesno da se Unpacked event ipak neće odigrati krajem srpnja kao što se isprva mislilo, i to zbog određenih promjena u dizajnu uređaja. Tako nam Note […]

Ako je suditi po najnovijim glasinama, Samsung Galaxy Note 9 će biti predstavljen 9. kolovoza u New Yorku. Informacija je to koju je prenio Bloomberg, nakon što je postalo izvjesno da se Unpacked event ipak neće odigrati krajem srpnja kao što se isprva mislilo, i to zbog određenih promjena u dizajnu uređaja.

Tako nam Note 9 stiže otprilike čitavu godinu nakon Notea 8 (uskoro možete očekivati naše dojmove nakon godinu dana korištenja), a ako je suditi prema trenutno dostupnim informacijama, od njega se dizajnom neće previše razlikovati.

Prednja strana bi trebala ostati gotovo ista kao kod osmice, analogno situaciji s Galaxyjem S8 i S9. Dakle, poleđina je tak koja bi trebala doživjeti određene dizajnerske promjene, kako bi se ispravila nelogična pozicija čitača otisaka prstiju.

Ono što u Noteu 9 vjerojatno nećemo vidjeti, a o čemu de dosta špekuliralo, je in-display čitač otisaka prstiju, čija je premijera navodno ostavljena za Galaxy S10. Dvostruka kamera bi trebala zadržati postojeće 12 MP senzore, ali u nešto drukčijem rasporedu.

Od ostalih detalja recimo da će Super AMOLED zaslon imati dijagonalu od 6,4-inča, rezoluciju 1440 x 2960 točaka, dakle 18.5:9 omjer stranica, Snapdragon 845, odnosno odgovarajući Exynos kao pogonski stroj, 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije.

Ilustracija: Phonearena

02/06/2018 06:34 AM