Samsung Galaxy S10 će koristiti 3. generaciju Qualcommovih in-display čitača otisaka prstiju - Android

Get it on Google Play

Samsung Galaxy S10 će koristiti 3. generaciju Qualcommovih in-display čitača otisaka prstiju - Android

Razlog zašto su kineski proizvođači u prednosti pred Samsungom (i Appleom) po pitanju ugradnji in-display čitača otisaka prstiju, navodno su visoko postavljeni kriteriji. Prema svim dosadašnjim glasinama, Samsung će za svoje uređaje koristiti Qualcommove čitače, a prvi takav uređaj bi trebao biti Galaxy S10, koji će biti predstavljen na proljeće sljedeće godine. Navodno je tek […]

Razlog zašto su kineski proizvođači u prednosti pred Samsungom (i Appleom) po pitanju ugradnji in-display čitača otisaka prstiju, navodno su visoko postavljeni kriteriji. Prema svim dosadašnjim glasinama, Samsung će za svoje uređaje koristiti Qualcommove čitače, a prvi takav uređaj bi trebao biti Galaxy S10, koji će biti predstavljen na proljeće sljedeće godine.

Navodno je tek treća generacija Qualcommovih čitača uspjela zadovoljiti Samsungove standarde, a vremenski okvir njezinog izlaska otprilike se poklapa s početkom proizvodnje Galaxyja S10. Istini za volju, nismo bili u prilici isprobati ni prve dvije generacije, pa ćemo vjerovati da je treća ona prava.

Ovaj čitač će biti ultrazvučni, a ne optički, kao što je to bio slučaj na nekim uređajima do sada, a njegova prednost se očituje u mogućnosti 3D mapiranja podataka, što osigurava veću preciznost i sigurnost, a i manje su podložni vanjskim utjecajima, kao npr. oštećenja od ogrebotina i osjetljivost na jako svjetlo.

10/09/2018 03:08 PM