Samsung Galaxy S10 - poznati detalji trostruke kamere - Android

Get it on Google Play

Samsung Galaxy S10 - poznati detalji trostruke kamere - Android

Zanimljive glasine danas dolaze iz Samsungovog tabora. Netko je navodno uspio doznati detalje o kameri Samsunga Galaxy S10 i podijelio ih sa svijetom, prenosi Sammobile. Prema mnogim dosadašnjim glasinama, jedna od varijanti Galaxya S10 će donijeti trostruku kameru, a to potvrđuje i današnji izvještaj. Kao što smo i očekivali, Samsung će u novi top model […]

Zanimljive glasine danas dolaze iz Samsungovog tabora. Netko je navodno uspio doznati detalje o kameri Samsunga Galaxy S10 i podijelio ih sa svijetom, prenosi Sammobile. Prema mnogim dosadašnjim glasinama, jedna od varijanti Galaxya S10 će donijeti trostruku kameru, a to potvrđuje i današnji izvještaj.

Kao što smo i očekivali, Samsung će u novi top model smjestiti kamere s različitim senzorima, lećama i otvorima blende, kako bi zajedno pokrile različite situacije za fotografiranje. Tako ćemo na ovom uređaju vidjeti standardnu, širokokutnu i uskokutnu (telefoto) kameru.

Prva će koristiti senzor od 12 megapiksela, pokrivat će kut 78 stupnjeva, a imat će i promjenjiv otvor blende od f/1.5 do f/2.4, kao i na S9 dvojcu te Noteu 9. Veličina piksela ovdje bi trebala iznositi 1,4 μm, što upućuje na fizičko povećanje senzora.

Druga kamera pokriva kut od 123 stupnja, koristi senzor od 16 megapiksela, s pojedinačnom veličinom piksela od 1,0 μm. Otvor blende ovdje iznosi f/1.9.

Treća kamera je uskokutna (telefoto). Pokriva kut od 45 stupnjeva, koristi 13 MP senzor s f/2.4 otvorom blende, a veličina piksela isto iznosi 1,0 μm.

Vidljivo je da je Samsung u ovom trostrukom setu kamera pribjegao Huaweijevom rješenju s modela P20 Pro, i to zahvaljujući fizičkom povećanju senzora, no za sada nije poznato koliko će optičko povećanje točno iznositi, odnosno hoće li telefoto kameri dodati softverski dio.

Bilo kako bilo, Samsung Galaxy S10 ćemo najranije ugledati krajem veljače na MWC-u u Barceloni ili na posebnom eventu tijekom ožujka, a tada će biti poznati svi detalji, uključujući i eventualnu potvrdu ovih glasina.

02/10/2018 02:21 PM