Samsung Galaxy S10 bi mogao doći u tri varijante, od kojih u dvije sa savitljivim zaslonima - Android

Get it on Google Play

Samsung Galaxy S10 bi mogao doći u tri varijante, od kojih u dvije sa savitljivim zaslonima - Android

Glasine o jubilarnom Samsungu Galaxy S10 kolaju već neko vrijeme, i do sada su se prokazale prilično proturječnima. Većina se slaže da ćemo na proljeće ugledati tri modela, no postoje razlike gad su u pitanju detalji. U međuvremenu su vodu dodatno zamutile učestale najave o konačnom lansiranju uređaja sa savitljivim zaslonom, odnosno izvjesnog modela Galaxy […]

Glasine o jubilarnom Samsungu Galaxy S10 kolaju već neko vrijeme, i do sada su se prokazale prilično proturječnima. Većina se slaže da ćemo na proljeće ugledati tri modela, no postoje razlike gad su u pitanju detalji. U međuvremenu su vodu dodatno zamutile učestale najave o konačnom lansiranju uređaja sa savitljivim zaslonom, odnosno izvjesnog modela Galaxy F, čija je tehnologija navodno dovoljno sazrjela za komercijalnu upotrebu.

Tako bi prema najnovijim najavama savitljivi, odnosno preklopni zasloni mogli biti integrirani i u samu S seriju, pa bi po njima jubilarni Galaxy S10 (ili kako će ime već nositi), trebao stići u dvije preklopne i jednom ravnom varijantom.

Prvi bi navodno trebao donijeti dvostruki 5,8 inčni preklopni zaslon, dok bi drugi trebao biti isti takav, ali većih dimenzija. Oba modela bi trebala imati ugrađen in-screen čitač otisaka prstiju i trostruku kameru na poleđini (običnu, telefoto i ultra wide).

Treći, i ujedno najjeftiniji Galaxy S10, bi navodno trebao biti klasičan, dakle s ravnim zaslonom, dok bi mu čitač otisaka prstiju trebao biti ugrađen na bok, a na poleđini bi imao jednu kameru.

U izvještaju se također spominje i izbacivanje 3,5 mm audio utora, no moguće je da će se to dogoditi tek u nekom od sljedećih modela, odnosno u drugoj polovici godine (Note 10?).

Preklopni zasloni definitivno dominiraju kuloarima zadnjih mjeseci, a gdje ima dima, ima i vatre. Koliko je u svemu ovom istine, probne balone ćemo možda vidjeti na CES-u u Las Vegasu, koji se održava u siječnju, a Jack Pot nas vjerojatno čeka na MWC-u u Barceloni.

26/10/2018 10:31 AM