Samsung Galaxy S10 navodno dolazi u keramičkom kućištu - Android

Get it on Google Play

Samsung Galaxy S10 navodno dolazi u keramičkom kućištu - Android

Sve je više špekulacija o nadolazećem Samsungu Galaxy S10, pa je za očekivati da se i ovaj krug polako počne zatvarati. Najnovije glasine sugeriraju da će barem najjača, odnosno najskuplja varijanta ovog modela imati keramičko, a ne stakleno kućište kao do sada. Naime, keramika je kao materijal čvršća i otpornija na grebanje od stakla, a […]

Sve je više špekulacija o nadolazećem Samsungu Galaxy S10, pa je za očekivati da se i ovaj krug polako počne zatvarati. Najnovije glasine sugeriraju da će barem najjača, odnosno najskuplja varijanta ovog modela imati keramičko, a ne stakleno kućište kao do sada.

Naime, keramika je kao materijal čvršća i otpornija na grebanje od stakla, a za razliku od metala, ne treba posebne antenske trake. Ovo kompromisno rješenje je time bolje, što keramika može dati i veći sjaj, no treba vidjeti koliko će biti klizava, s obzirom da se na nekim uređajima po tom pitanju nije pokazala kao najbolje rješenje.

Treba reći da je oko novog Samsungovog flagshipa najviše proturječnih glasina do sada, pa se tako spominju 5,8 i 6,2-inčni kao osnovni model, dok navodno postoji i 6,7-inčna varijanta. Potom, jedan od osnovnih modela trebao bi doći i u potpuno ravnoj varijanti, dok se kao rješenje problema prednje kamere navodi rupica u zaslonu.

Kako će S10 na kraju izgledati, vidjet ćemo najranije u veljači na MWC-u u Barceloni, a možda i na posebnom eventu tijekom ožujka, a Samsung bi otprilike u isto vrijeme trebao predstaviti i prvi uređaj sa savitljivim i preklopivim zaslonom.

21/11/2018 05:18 PM