Samsung Galaxy S10 navodno stiže u četiri varijante; jedna donosi podršku za 5G mreže - Android

Get it on Google Play

Samsung Galaxy S10 navodno stiže u četiri varijante; jedna donosi podršku za 5G mreže - Android

Dosadašnje glasine o Samsungu Galaxy S10 sugerirale su ukupno tri modela. Najmanji, 5,8-inčni s jednom kamerom u procurjelim detaljima fimwarea nosi kodni naziv „beyond 0“, dok bi isti takav s dvije kamere trebao biti „beyond 1“. Treći model, „beyond 2“ trebao bi biti Galaxy S10 Plus sa 6,4-inčnim zaslonom, no sada e pojavila i četvrta […]

Dosadašnje glasine o Samsungu Galaxy S10 sugerirale su ukupno tri modela. Najmanji, 5,8-inčni s jednom kamerom u procurjelim detaljima fimwarea nosi kodni naziv „beyond 0“, dok bi isti takav s dvije kamere trebao biti „beyond 1“. Treći model, „beyond 2“ trebao bi biti Galaxy S10 Plus sa 6,4-inčnim zaslonom, no sada e pojavila i četvrta varijanta.

Prema izvorima iz XDA zajednice, pojavio se model „beyond 25g“, koji se razlikuje od onog s oznakom „beyond 2lte, što sugerira da će jedan od jubilarnih Galaxyja donijeti i podršku za 5G mreže. Tu su još i detalji s oznakom „q“, koja valjda označava Qualcomm Snapdragon verziju. Naime, i Qualcomm i Samsung već imaju spremne 5G modeme, koji će biti ugrađeni u odgovarajuće SoC-ove, odnosno procesore.

Naravno, ovi podaci ne jamče da će S10 zaista biti lansiran u četiri varijante, ali daju naslutiti u kojem smjeru se priča odvija. Kad S10 na proljeće bude spreman za početak prodaje, podrška jedne od njegovih varijanti za 5G mreže neće imati smisla, jer iste još neće biti komercijalno dostupne.

S druge strane, takav uređaj bi mogao biti lansiran nešto kasnije ili eventualno korišten od srane operatera za testiranje infrastrukture najnovije generacije mobilnih mreža, koje će s radom krenuti 2020. ili eventualno krajem 2019. godine.

19/09/2018 10:05 AM