Samsung Galaxy S10 ponovo uvodi ravni zaslon, barem u jednoj verziji - Android

Get it on Google Play

Samsung Galaxy S10 ponovo uvodi ravni zaslon, barem u jednoj verziji - Android

Nakon dvije generacije isključivo zakrivljenih zaslona u top modelima, Samsung ove godine namjerava vratiti i ravnu, barem ako je vjerovati izvorima bliskim dobavljačima komponenti. Prema njihovim saznanjima, 5,8-inčni Galaxy S10 će stići u ravnoj i zakrivljenoj (Edge) verziji, dok će 6,2-inčna, dakle svojevrsni Galaxy S10+ imati isključivo zakrivljeni zaslon na rubovima. Isti izvor navodi da […]

Nakon dvije generacije isključivo zakrivljenih zaslona u top modelima, Samsung ove godine namjerava vratiti i ravnu, barem ako je vjerovati izvorima bliskim dobavljačima komponenti. Prema njihovim saznanjima, 5,8-inčni Galaxy S10 će stići u ravnoj i zakrivljenoj (Edge) verziji, dok će 6,2-inčna, dakle svojevrsni Galaxy S10+ imati isključivo zakrivljeni zaslon na rubovima.

Isti izvor navodi da se radi o novoj generaciji AMOLED zaslona, pod kodnim imenom M9, dok je prethodna nosila oznaku M8. Ovo podrazumijeva i promjenu kemikalije korištene za crveni, plavi i zeleni subpiksel, navodi se u izvještaju, a koliko će se to odraziti na kvaliteti prikaza, ostaje za vidjeti.

Render iznad prikazuje jedan od koncepata nastalih na temelju poznatih informacija, no podsjetimo da isto tako postoji mogućnost da Samsung u novom top modelu umjesto ruba i zuba, u zaslon ugradi rupicu u kojoj bi se nalazila prednja kamera.

20/11/2018 09:06 AM