Samsung bi sljedeće godine mogao objediniti Galaxy S i Note seriju - Android

Get it on Google Play

Samsung bi sljedeće godine mogao objediniti Galaxy S i Note seriju - Android

Već dugo na našem portalu čitamo komentare čitatelja kako je Samsungova Note serija izgubila smisao, barem kad se radi o preklapanju sa S serijom. Mnogi naši čitatelji se slažu da je Note 4 bio zadnji “pravi” Note, a da su ovi koji su stigli nakon njega, samo S serija s dodatkom olovke. S ovim bih […]

Već dugo na našem portalu čitamo komentare čitatelja kako je Samsungova Note serija izgubila smisao, barem kad se radi o preklapanju sa S serijom. Mnogi naši čitatelji se slažu da je Note 4 bio zadnji “pravi” Note, a da su ovi koji su stigli nakon njega, samo S serija s dodatkom olovke. S ovim bih se djelomično složio, ali i nadodao da je i Note 5, koji doduše nije bio dostupan našim kupcima, također spadao u ovu kategoriju.

Nakon toga su stigli vizualno atraktivni Edge zasloni, pa čak i ako zanemarimo veću opasnost od oštećenja nego kod ravnih, korištenje S Pena na takvom zaslonu nije se pokazalo idealnim kao u slučaju ravnih zaslona, barem po mom osobnom, ali i iskustvu nekih naših stalnih čitatelja. S druge strane, čini se da većini ne predstavlja problem, zbog čega prodaja ove serije ide po planu.

E sad, ako je vjerovati najnovijim informacijama koje dopiru iz korejskih medija, u Samsungu ozbiljno razmatraju, ne ukidanje Note serije, jer bi to razočaralo velik broj poklonika, već svojevrsno ujedinjenje sa S serijom. Tako bi Nota 9, koji stiže 9. kolovoza, mogao postati i zadnji Note u ovakvom obliku, a Samsung bi njegovu sljedeću generaciju navodno trebao stopiti s Galaxyjem S10.

Ovo sada u neku ruku objašnjava špekulacije o tri Galaxy S10 modela koji stižu na proljeće, od kojih bi najveći, dakle Galaxy S10+ kao dodatak trebao imati i S-Pen olovku. Ovim bi se izbjeglo preklapanje dvaju top modela, što bi izravno dovelo do i značajne uštede u proizvodnji.

Naravno, kao i svaku drugu glasinu, i ovu treba uzeti s dobrom dozom rezerve.

20/07/2018 08:44 AM