Samsung navodno razvija savitljivu bateriju za svoj savitljivi mobitel - Android

Get it on Google Play

Samsung navodno razvija savitljivu bateriju za svoj savitljivi mobitel - Android

O savitljivim i preklopnim smartfonima slušamo priče zadnjih šest ili sedam godina, s čestim signalima puštanim od strane raznih kompanija kako je datum izlaska takvog uređaja blizu. Iako u ovom trenutku ni sami ne znamo što bismo sa savitljivim smartfonom, razni su proizvođači u nekoliko navrata predstavili savitljive zaslone i time nam svima ubacili bubu […]

O savitljivim i preklopnim smartfonima slušamo priče zadnjih šest ili sedam godina, s čestim signalima puštanim od strane raznih kompanija kako je datum izlaska takvog uređaja blizu. Iako u ovom trenutku ni sami ne znamo što bismo sa savitljivim smartfonom, razni su proizvođači u nekoliko navrata predstavili savitljive zaslone i time nam svima ubacili bubu u uho.

No, do sada nitko još nije predstavio uređaj kojeg bismo mogli nazvati savitljivim u pravom smislu riječi, niti je pokazao ideju za njegovu konkretnu primjenu, osim eventualno preklopnog smartfona, koji bi rasklapanjem dobio dvostruko veću iskoristivu zaslonsku površinu.

Najnoviji detalj sad opet stiže iz Samsunga, odnosno od proizvođača koji je prvi predstavio savitljive zaslone. Ako je vjerovati najnovijim glasinama, Samsung, odnosno njegova kćerinska kompanija Samsung SDI, uspjela je proizvesti savitljivu bateriju, čime je savladana još jedna prepreka ka cilju kreiranja savitljivog uređaja.

U ovom trenutku, nažalost, nema informacija o savitljivim komponentama, koje bi ovu priču upotpunile, no ovisno o koncepciji uređaja koji bi uskoro navodno trebao biti predstavljen, taj detalj možda nije toliko ni bitan. Naime, već se neko vrijeme šuška o tobožnjem modelu Galaxy X, koji bi trebao biti predstavljen na proljeće sljedeće godine. Ovaj model ne treba zamijeniti za Galaxy S10, koji će sasvim sigurno koristiti tradicionalni koncept, s eventualnim dodatnim proširenjem zaslona na cijelu prednju površinu.

04/07/2018 12:57 PM