Samsung testira svoj prvi Android Go smartfon - Android

Get it on Google Play

Samsung testira svoj prvi Android Go smartfon - Android

Navala pristupačnih, odnosno jeftinih mobitela iz Kine natjerala mnoge proizvođače na promjenu strategije poslovanja, a među njima se mogu naći i mnoga zvučna imena. Ako je vjerovati najnovijim glasinama, Samsung upravo testira svoj prvi Android Go smartfon, s 1 GB RAM-a i modificiranom verzijom Exynos 7570 procesora. Ovaj uređaj se pojavljuje pod oznakom J260 i […]

Navala pristupačnih, odnosno jeftinih mobitela iz Kine natjerala mnoge proizvođače na promjenu strategije poslovanja, a među njima se mogu naći i mnoga zvučna imena. Ako je vjerovati najnovijim glasinama, Samsung upravo testira svoj prvi Android Go smartfon, s 1 GB RAM-a i modificiranom verzijom Exynos 7570 procesora.

Ovaj uređaj se pojavljuje pod oznakom J260 i trenutno se testira u mnogim zemljama svijeta, uključujući i neke europske, što daje naslutiti da neće biti rezerviran isključivo za slabije razvijena tržišta. Naravno, za sada još uvijek nije potvrđeno da će ovaj uređaj ugledati svjetlo dana, ali njegovo opsežno testiranje otkriva namjeru Samsunga da se s konkurencijom iz Kine bori na svim poljima.

Android Go je svojevrsna “lakša” verzija Android operativnog sustava, koja i hardverski inferiornim uređajima donosi mogućnosti koje s klasičnom verzijom ne bi imali jer ju ne bi mogli ni pokrenuti.

22/06/2018 11:13 AM