Samsung u 2. kvartalu očekuje stabilizaciju rasta prihoda - Android

Get it on Google Play

Samsung u 2. kvartalu očekuje stabilizaciju rasta prihoda - Android

Čini se da je sezona Samsungovih obaranja rekorda pri kraju, barem kad se radi o kvartalnom prihodu. Naime, ova kompanija već neko vrijeme svaki novi kvartal ostvaruje rekordne prihode i dobit, no projekcije za 2. kvartal ove godine govore da se ovaj trend lagano zaustavlja. U navedenom razdoblju očekuje se 51,8 milijardi dolara prihoda, što […]

Čini se da je sezona Samsungovih obaranja rekorda pri kraju, barem kad se radi o kvartalnom prihodu. Naime, ova kompanija već neko vrijeme svaki novi kvartal ostvaruje rekordne prihode i dobit, no projekcije za 2. kvartal ove godine govore da se ovaj trend lagano zaustavlja.

U navedenom razdoblju očekuje se 51,8 milijardi dolara prihoda, što je 0,7% manje u odnosu na prethodni kvartal. Operativna a dobit u ovom razdoblju trebala bi iznositi 13,2 milijarde dolara.

Iako se ovdje zapravo radi o zanemarivom padu prihoda, analitičari za usporavanje rasta glavni razlog vide u slabijoj prodaji dvojca Galaxy S9/S9+ od očekivane. Puno toga će biti jasnije kad Samsung Electronics uskoro objavi i konačne financijske rezultate, a tada će se vidjeti koji je sektor zaslužan za rast, a koji za pad.

Ponovni rast prihoda Samsung može očekivati najesen, kad u prodaju krene Note 9, no hoće li to biti dovoljno za održavanje sadašnje razine prihoda, ostaje za vidjeti. Osjetan rast se očekuje početkom sljedeće godine, kada stiže jubilarni Galaxy S10, koji bi trebao donijeti osjetno veće promjene u odnosu na razlike između modela S8 i S9.

06/07/2018 07:52 AM