Samsung u prvom kvartalu ponovo oborio rekord; S9 i S9+ u prvih mjesec dana prodani u 8 milijuna primjeraka - Android

Get it on Google Play

Samsung u prvom kvartalu ponovo oborio rekord; S9 i S9+ u prvih mjesec dana prodani u 8 milijuna primjeraka - Android

Samsung Electronics danas je i službeno objavio financijsko izvješće za prvo tromjesečje 2018. godine, u kojem je, sukladno očekivanjima, još jednom oborio rekord. Tako su u prva tri mjeseca ukupni prihodi iznosili 56,1 milijardu dolara, što je oko 12% više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Istovremeno, operativna dobit je iznosila 14,5 milijardi dolara, […]

Samsung Electronics danas je i službeno objavio financijsko izvješće za prvo tromjesečje 2018. godine, u kojem je, sukladno očekivanjima, još jednom oborio rekord. Tako su u prva tri mjeseca ukupni prihodi iznosili 56,1 milijardu dolara, što je oko 12% više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Istovremeno, operativna dobit je iznosila 14,5 milijardi dolara, što je čak 58% više nego u prvom tromjesečju godinu ranije. Za ovakav skok prihoda i dobiti u prvom kvartalu dijelom su zaslužni i top modeli Galaxy S9 i Galaxy S9+, lansirani mjesec dana ranije nego njihovi prethodnici.

Također, u prvih mjesec dana od početka prodaje, Galaxy S9 i S9+ prodani su ukupno osam milijuna primjeraka, no analitičari predviđaju da se ovaj trend neće nastaviti. Nakon inicijalnog buma, isporuke bi se mogle smanjiti, a procjena ukupnog broja prodanih s 40 milijuna pala je na 32 do 34 milijuna.

Ovo je donekle i razumljivo, jer su mnogi kupci preskočili S9 i S9 Plus, čekajući jubilarni S10, koji bi trebao biti potpuno redizajniran, a možda stigne i pod drugim imenom.

Izvor

26/04/2018 07:18 AM