Službeno je - Samsung Galaxy Fold ipak stiže u rujnu, na određena tržišta - Android

Get it on Google Play

Službeno je - Samsung Galaxy Fold ipak stiže u rujnu, na određena tržišta - Android

Nakon mnogih nagađanja, a često i proturječnih glasina, Samsung je danas i službeno objavio da Galaxy Fold stiže u rujnu. Podsjetimo, prvi Samsungov preklopni smartfon sa savitljivim zaslonom, koji je u prodaju trebao stići krajem travnja, zakazao je već na prvim testovima odabranih medija. Novinari su na silu skidali foliju sa zaslona, misleći da se […]

Nakon mnogih nagađanja, a često i proturječnih glasina, Samsung je danas i službeno objavio da Galaxy Fold stiže u rujnu. Podsjetimo, prvi Samsungov preklopni smartfon sa savitljivim zaslonom, koji je u prodaju trebao stići krajem travnja, zakazao je već na prvim testovima odabranih medija.

Novinari su na silu skidali foliju sa zaslona, misleći da se radi o klasičnoj zaštitnoj foliji, no ispostavilo se da je ona bila njegov sastavni dio. Neovisno o tome, pojavili su se i drugi problemi sa zaslonom, pa su svi testni primjerci povučeni natrag u bazu na proučavanje i usavršavanje.

Tako danas doznajemo da će Galaxy Fold ipak stići na police trgovina, a promjene u odnosu na inicijalne primjerke su sljedeće:

– Sporni gornji zaštitni sloj sada je proširen skroz do ruba kućišta, dajući do znanja da se radi o sastavnom dijelu zaslona, odnosno kako korisnici ne bi bili dovedeni u zabludu, kao što se proljetos dogodilo novinarima.

– Cijelo kućište je dodatno zaštićeno od prašine, a preklopni mehanizam dodatno učvršćen.

– Ispod zaslona su ugrađeni su dodatni metalni dijelovi kako bi ojačali njegovu cjelokupnu strukturu.

– Prostor između svijajućeg mehanizma i zaslona dodatno je smanjen

U Samsungu navode da će Galaxy Fold u rujnu biti dostupan „na određenim tržištima“, što ostavlja prostora za nagađanje kad ćemo i hoćemo li ga uopće ugledati u Hrvatskoj.

Negdje u isto vrijeme bi i Huawei trebao započeti s prodajom njegovog Savitljivog smartfona Mate X, koji se za razliku od Samsungovog Galaxy Folda savija na suprotnu (vanjsku) stranu.

Samsung

Foto: TechRadar

25/07/2019 07:01 AM