Službeno najavljen Android 10 i novi vizualni identitet brenda - Android

Get it on Google Play

Službeno najavljen Android 10 i novi vizualni identitet brenda - Android

Google je danas službeno najavio Android 10, kojeg smo do sada u razvojnoj fazi poznavali kao Android Q. S Androidom 10, Google prestaje s davanjem imena po desertima i prelazi samo na brojke. Tako Android Q službeno nije Android 10 Q, već samo Android 10. Također je predstavljen i novi Android logo. Google je promijenio […]

Google je danas službeno najavio Android 10, kojeg smo do sada u razvojnoj fazi poznavali kao Android Q. S Androidom 10, Google prestaje s davanjem imena po desertima i prelazi samo na brojke. Tako Android Q službeno nije Android 10 Q, već samo Android 10. Također je predstavljen i novi Android logo.

Google je promijenio vizualni identitet Android brenda, što uključuje tipografiju, paletu boja i famoznog robota Androida. Oznaka “android” više nije zelene boje, nego crne, a nova paleta boja trebala bi osigurati bolju čitljivost. Po prvi puta je Android robot dio same Android oznake.

Novi vizualni identitet Android brenda pojavit će se na Androidu 10, a sa službenim puštanjem Androida 10 trebali bi vidjeti i ostale vizualne promjene u samom sustavu za smartfone.

izvor: Google

22/08/2019 05:19 PM