Sony Xperia XZ4 - prvi renderi na temelju CAD skica - Android

Get it on Google Play

Sony Xperia XZ4 - prvi renderi na temelju CAD skica - Android

Koliko god se nama politika šestomjesečnog ciklusa izbacivanja novih top modela činila nelogičnom, a s obzirom na poslovne rezultate i promašenom, u Sonyju ne misle tako i očito imaju dovoljno sredstava za nastavak ovakve poslovne politike. Ako je vjerovati najnovijim glasinama (a zašto uopće sumnjati?), Sony će na MWC-u, koji se krajem veljače održava u […]

Koliko god se nama politika šestomjesečnog ciklusa izbacivanja novih top modela činila nelogičnom, a s obzirom na poslovne rezultate i promašenom, u Sonyju ne misle tako i očito imaju dovoljno sredstava za nastavak ovakve poslovne politike.

Ako je vjerovati najnovijim glasinama (a zašto uopće sumnjati?), Sony će na MWC-u, koji se krajem veljače održava u Barceloni, predstaviti nasljednika modela Xperia XZ3, kojeg smo upoznali na IFA sajmu u Berlinu početkom rujna te nešto kasnije i testirali.

Tako je danas inače pouzdani izvor OnLeaks objavio rendere nastale na temelju CAD skica novog Sonyja Xperije XZ4, i sudeći po njima, Sony još jednom mijenja dizajn svog top modela, koji sada više nema zakrivljeni zaslon na rubovima. Za razliku od konkurencije, na vrhu nema ni zuba, ali je zato omjer zaslona u odnosu na okvir kućišta i dalje nepovoljan u usporedbi s ostalim uređajima na tržištu.

Prema svemu sudeći, zaslon ima dijagonalu od 6,5 inča, a ukupni gabariti uređaja iznose 166,9 x 72,4 x 8,2 milimetra, što će ga činiti jednim od najvećih u klasi. Pomalo čudno zvuči detalj od 21:9 omjeru zaslona, no ništa nije isključeno.

Ako se ovi renderi pokažu autentičnima, Sony je barem naučio lekciju iz modela XZ3, pa je čitač otisaka prstiju vratio na bok, što je svakako bolje rješenje od onog u slučaju prethodnika, gdje je bio smješten skoro na sredini stražnjeg dijela.

Najzanimljiviji dio definitivno je trostruka primarna kamera, što predstavlja priličan odmak od svih dosadašnjih modela, koji su redom imali jednostruku. Preskakanjem dvostruke kamere Sony očito cilja na visoko i želi pokazati da ima čime napasti konkurenciju, ali nažalost, u ovom trenutku nema nikakvih detalja o senzorima i lećama.

Od ostalih detalja vidljivo je da nema 3.5mm audio utora, ali je zato vidljiv USB-C utor i tradicionalna fizička tipka za kameru.

Koliko je u ovim renderima istine, saznat ćemo krajem veljače u Barceloni, a u međuvremenu možda procuri još koji detalj.

[OH DEAR: responsive_youtube has some malformed syntax.]

27/11/2018 06:16 PM