Sony u trećem kvartalu ostvario novi gubitak; do kraja godine očekuje dodatno pogoršanje - Android

Get it on Google Play

Sony u trećem kvartalu ostvario novi gubitak; do kraja godine očekuje dodatno pogoršanje - Android

Sony očito spada u skupinu onih velikih proizvođača koje ne odustaju od biznisa s pametnim telefonima, usprkos činjenici što svakim novim kvartalom ulaze u novi gubitak. Tako je u trećem kvartalu ove godine Sony Mobile Communications ostvario 478 milijuna dolara manji prihod od istog fiskalnog razdoblja godinu ranije, a razlog tome su slabi prodajni rezultati […]

Sony očito spada u skupinu onih velikih proizvođača koje ne odustaju od biznisa s pametnim telefonima, usprkos činjenici što svakim novim kvartalom ulaze u novi gubitak.

Tako je u trećem kvartalu ove godine Sony Mobile Communications ostvario 478 milijuna dolara manji prihod od istog fiskalnog razdoblja godinu ranije, a razlog tome su slabi prodajni rezultati u Europi, Južnoj Americi i na Bliskom istoku, navodi se u izvješću.

Na kraju je sve rezultiralo gubitkom od 242 milijuna dolara, no to nije najgori dio priče. Sony do kraja godine očekuje dodatno pogoršanje situacije, jer bi se trebao povećati i ukupni gubitak na godišnjoj razini. Ovo donekle možda može ublažiti prodaja novog modela Xperia XZ3, koji je nakon dugo vremena donio osvježenje na području dizajna, no i dalje ostaje neshvatljivo zašto Sony nove top modele nastavlja izbacivati svakih šest mjeseci, jer je očito da takva politika nije dala rezultate, već upravo suprotno.

Sony u Europi, pa tako i u Hrvatskoj, ima veliku i prilično vjernu bazu korisnika, no kako stvari stoje, to nije dovoljno da bi se preokrenuli trendovi. Do kada će kompanija nastaviti s ovakvom politikom, ostaje za vidjeti, kao i koliko dugo će ostali odjeli moći pokrivati gubitke.

Sony

31/10/2018 01:00 PM