TSMC započinje serijsku proizvodnju Apple A13 i Kirin 985 procesora - Android

Get it on Google Play

TSMC započinje serijsku proizvodnju Apple A13 i Kirin 985 procesora - Android

Tajvanski TSMC je službeno objavio kako je započeo masovnu proizvodnju 7nm čipova 2. generacije. Prema izvorima koji su nedavno dolazili iz Kine, radi se o Appleovim A13 i Huaweijevim Kirin 985 procesorima, koji će najesen biti ugrađeni u odgovarajuće top modele ovih kompanija, tj. novi iPhone, odnosno Huawei Mate 30 Pro. Situacija oko Huaweijevih procesora […]

Tajvanski TSMC je službeno objavio kako je započeo masovnu proizvodnju 7nm čipova 2. generacije. Prema izvorima koji su nedavno dolazili iz Kine, radi se o Appleovim A13 i Huaweijevim Kirin 985 procesorima, koji će najesen biti ugrađeni u odgovarajuće top modele ovih kompanija, tj. novi iPhone, odnosno Huawei Mate 30 Pro.

Situacija oko Huaweijevih procesora i smartfona još uvijek je neizvjesna, no TSMC je naglasio kako neće prekidati suradnju s ovom kompanijom zbog američkih sankcija, kao što su to najavili Google i mnogi drugi.

Puno toga će biti jasnije nakon tromjesečnog primirja u američko-kineskom trgovinskom ratu, koje ističe 19. kolovoza. U međuvremenu bi se vodstva dviju država trebala dogovoriti, a i sam Trump je najavio da bi Huawei mogao postati dio novog trgovinskog sporazuma.

27/05/2019 07:31 AM