Više Samsungovih modela dobiva nadogradnju na Android 8.0 Oreo tijekom sljedećeg mjeseca - Android

Get it on Google Play

Više Samsungovih modela dobiva nadogradnju na Android 8.0 Oreo tijekom sljedećeg mjeseca - Android

Nakon nešto manje od godinu dana od puštanja u promet, Android 8 Oreo uspio je stići na nekih 5% Android uređaja. Jasno, s obzirom da se radi o otvorenom sustavu, dostupnom doslovno svakom proizvođaču smartfona, a takvih je pozamašan broj, dobro je da je dosegao i toliko. S druge strane, od zvučnijih imena očekivali smo […]

Nakon nešto manje od godinu dana od puštanja u promet, Android 8 Oreo uspio je stići na nekih 5% Android uređaja. Jasno, s obzirom da se radi o otvorenom sustavu, dostupnom doslovno svakom proizvođaču smartfona, a takvih je pozamašan broj, dobro je da je dosegao i toliko.

S druge strane, od zvučnijih imena očekivali smo više, no čini se da ni njih ova situacija previše ne mori. Međutim, čini se da čekanje neće vječno trajati, barem kad je u pitanju Samsung. Naime, turska podružnica ove kompanije, koja inače prednjači po davanju korisnih informacija, kaže da će tijekom srpnja Oreo stići na Galaxy A3 (2017), Galaxy A5 (2017) i Galaxy A7 (2017). Pored navedenih uređaja iz A serije, Samsung Turska za srpanj najavljuje i dolazak Orea na Galaxy J3, Galaxy J5 Pro i Galaxy J7 Pro.

Početak puštanja nadogradnji za sve ove uređaje očekuje se 13. srpnja, dakle za nešto više od dva tjedna. Ova informacija se vjerojatno odnosi na tursko tržište, ali gdje ima dima, ima i vatre, stoga je za očekivati da se ova invazija Orea ubrzo proširi i na druge krajeve.

26/06/2018 05:19 PM