WWDC 2019 - iOS Dark mode na razini operativnog sustava, iPad aplikacije na Macu, WatchOS instalacije bez iPhonea - Android

Get it on Google Play

WWDC 2019 - iOS Dark mode na razini operativnog sustava, iPad aplikacije na Macu, WatchOS instalacije bez iPhonea - Android

Popularnost „tamnih tema“ iliti „dark mode“ načina sve je veća među proizvođačima softvera. Najnovija informacija o širokoj upotrebi tamne teme dolazi iz Applea, budući da bi, prema mnogim glasinama, u sljedećoj verziji iOS-a trebala biti podržana na razini operativnog sustava. To konkretno znači da će developeri svoje aplikacije moći lakše prilagoditi za takav način prikaza. […]

Popularnost „tamnih tema“ iliti „dark mode“ načina sve je veća među proizvođačima softvera. Najnovija informacija o širokoj upotrebi tamne teme dolazi iz Applea, budući da bi, prema mnogim glasinama, u sljedećoj verziji iOS-a trebala biti podržana na razini operativnog sustava.

To konkretno znači da će developeri svoje aplikacije moći lakše prilagoditi za takav način prikaza. Naime, dark mode, osim što proizvodi manje plavog svjetla, čime znatno manje šteti očima, dodatno iskorištava potencijale AMOLED zaslona koji za prikaz crne boje ne troši energiju, što automatski povećava štednju i osigurava dulji vijek trajanja baterije.

Dark mode na razini operativnog sustava u iOS-u 13 Apple bi trebao predstaviti na predstojećem WWDC-u, koji će se održati u lipnju.

Ostale novosti koje na svojoj developerskoj konferenciji Apple namjerava predstaviti je prilagodba iPad aplikacija macOS-u, što znači da ćete određene aplikacije namijenjene Appleovom tabletu moći koristiti i na Mac računalu.

Novosti navodno dolaze i u WatchOS, gdje će korisnici napokon moći instalirati aplikacije bez posredništva iPhonea.

Od ostalih noviteta spomenimo poboljšanja u Health, Reminders i Maps aplikacijama, ali i određene dizajnerske zahvate u samom sučelju, poput novih animacija u lansiranju multitasking izbornika i zatvaranja aplikacija. (Je li Appleu netko rekao da je iOS zbog ovih animacija postao sporiji od mnogih Androida? op.a.)

06/05/2019 04:51 PM