Xiaomi, Oppo i Vivo zajednički razvijaju uslugu prijenosa datoteka - Android

Get it on Google Play

Xiaomi, Oppo i Vivo zajednički razvijaju uslugu prijenosa datoteka - Android

Kineski proizvođači Xiaomi, Oppo i Vivo putem društvene mreže Weibo najavili su osnivanje udruženja za razvoj rješenja za prijenos datoteka na mobilnim uređajima. Prema najavi, Xiaomi, Oppo i Vivo smartfoni međusobno bi mogli slati datoteke po brzini od 20 Mbps bez potrebe aplikacija trećih strana. Drugi proizvođači već imaju implementirana vlastita rješenja za transfer podataka, […]

Kineski proizvođači Xiaomi, Oppo i Vivo putem društvene mreže Weibo najavili su osnivanje udruženja za razvoj rješenja za prijenos datoteka na mobilnim uređajima. Prema najavi, Xiaomi, Oppo i Vivo smartfoni međusobno bi mogli slati datoteke po brzini od 20 Mbps bez potrebe aplikacija trećih strana.

Drugi proizvođači već imaju implementirana vlastita rješenja za transfer podataka, a definitivno najpoznatije rješenje Appleov je AirDrop. Huawei ima Share OnHop, koji je više za razmjenu datoteka između Huawei smartfona i računala, dok Samsung nudi LinkSharing.

Google je imao rješenja ugrađeno u Android uređaje zvano Android Beam, no s Android Q verzijom sustava Beam prestaje postojati.

Tehnički detalji nove platforme za razmjenu datoteka kineskih proizvođača nisu poznati, no pretpostavljamo da je temeljeno na Bluetoothu. Otvorena beta trebala bi početi do kraja mjeseca pa se nadamo saznati više jednom kad krene beta testiranje.

via: Gizmochina

19/08/2019 07:00 AM