Xiaomi Mi 6X se pojavio na službenoj Android web stranici - Android

Get it on Google Play

Xiaomi Mi 6X se pojavio na službenoj Android web stranici - Android

Na temelju poslanih pozivnica znamo da će Xiaomi 25. travnja predstaviti novi model Mi 6X koji će ujedno poslužiti kao osnova za Mi A2, a sad je dodan i na službenu Androidovu stranicu. Da podsjetimo, prošlogodišnji Mi 5X se pod tim nazivom prodavao u Kini, a pod nazivom Mi A1 u ostatku svijeta, tj. tamo […]

Na temelju poslanih pozivnica znamo da će Xiaomi 25. travnja predstaviti novi model Mi 6X koji će ujedno poslužiti kao osnova za Mi A2, a sad je dodan i na službenu Androidovu stranicu. Da podsjetimo, prošlogodišnji Mi 5X se pod tim nazivom prodavao u Kini, a pod nazivom Mi A1 u ostatku svijeta, tj. tamo gdje ga se moglo kupiti. Ljude je, osim cijene, privuklo to što je Mi A1 dio Android One projekta, a to znači da umjesto klasičnog MIUI sučelja ima čisti Android s redovnim sigurnosnim zakrpama i ažuriranjima.

Kako je Xiaomi prigrlio novi 18:9 format zaslona, tako će Mi 6X umjesto 5,5-inčnog imati 6-inčni zaslon, dvije stražnje kamere rezolucije 20 i 8 MP, 20 MP selfie kameru, 32 ili 64 GB interne memorije, 4 ili 6 GB RAM-a i bateriju od 2910 mAh. Ovaj kapacitet je nešto manji od prethodnika, ali nadamo se da neće negativno utjecati na autonomiju.

Ranije se spominjao Snapdragon 626 kao pogonski stroj, no na kutiji je vidljivo da je procesor ipak Snapdragon 660 kojeg smo upoznali prošle godine na Mi Note 3. Za razliku od standardnih crnih i zlatnih varijanti, Mi 6X dolazi i u ružičasto zlatnoj, crvenoj i plavoj boji kućišta. Nekima će biti svejedno, a nekima će biti žao što je izbačen 3,5-mm priključak.

Ako ne prije, vidimo se 25. travnja sa službenim informacijama.

23/04/2018 09:59 AM