Xiaomi Mi A2 i Xiaomi Mi A2 Lite službeno predstavljeni - Android

Get it on Google Play

Xiaomi Mi A2 i Xiaomi Mi A2 Lite službeno predstavljeni - Android

Xiaomi danas je u Madridu predstavio nove modele pametnih telefona Mi A2 i Mi A2 Lite, a odabirom Madrida i Europe za ovo predstavljanje, potvrdio značaj europskog tržišta na koje je nedavno iskoračio. Želimo li MiA2 predstaviti u samo jednoj rečenicu treba istaknuti da ovaj uređaj ultratankog zakrivljenog dizajna od samo 7,3 mm donosi 5,99-inčni […]

Xiaomi danas je u Madridu predstavio nove modele pametnih telefona Mi A2 i Mi A2 Lite, a odabirom Madrida i Europe za ovo predstavljanje, potvrdio značaj europskog tržišta na koje je nedavno iskoračio.

Želimo li MiA2 predstaviti u samo jednoj rečenicu treba istaknuti da ovaj uređaj ultratankog zakrivljenog dizajna od samo 7,3 mm donosi 5,99-inčni zaslon, odlikuje ga Sony 12MP + 20 MP dvostruka kamera, uz snažnu bateriju od 3010mAh te AI štednju baterije uz brzo punjenje + QC3.0.

Prednja kamera posjeduje HDR te je posebno optimizirana za dodatne načine uljepšavanja, a od njese očekuju izvrsni rezultati i u lošijim uvjetima osvjetljenja i to zahvaljujući kombiniranjem 4 pixela u 2μm pixele.

Ne manje važna je i jednostavna pametna detekcija za različite pozadine koje daju dodatnu zamućenost za bokeh efekt. Mi A2 ima AI detekcijski modul koji otkriva različite stvari. Konkretno, ako fotografirate hranu, prema riječima Xiaomijevi inženjera, otkrit će vam količinu kalorija sadržanih u hrani, što ćemo vrlo rado isprobati kad nam uređaj dođe na test.

Ako pak fotografirate li neki predmet, uređaj omogućuje njegovo detektiranje odnosno pretraživanje sličnih predmeta na internetu. Uređaj u sebi skriva i 206 scena za koje je moguće napraviti specifičnu optimizaciju.

Mi A2 pokreće Snapdragon 660 AIE (Artificial intelligence engine) u kombinaciji sa 6 GB RAM-a, a sadrži i 128 GB interne memorije, što je dosta velikodušno za ovaj cjenovni razred.

Mi A2 Lite  5,83 ″ 19: 9  zaslon dok se zub na zaslonu telefona može prilagoditi osobnim preferencijama korisnika, ili ga se učiniti potpuno nevidljivim.
Ima 12MP + 5MP stražnju AI dvostruku kameru s pikselima veličine 1,25 μm,. Osim toga, uz opciju AI portret, točno prepoznaje rubove na slikama te proizvodi odličan bokeh efekt. Podržava HDR način rada, AI beautify i otključavanje prepoznavanjem lica. Mi A2 Lite pokreće procesor Snapdragon 625, što rezultira niskom potrošnjom energije. Kapacitet baterije je 4000mAh, što ovom uređaju omogućuje dan i pol ili dva dana zautonomije. Uređaj ima 2 + 1 utor za kartice, a memorija se može proširiti i do 256 GB.

“Kao ovlaštenom distributeru Xiaomi pametnih telefona i uređaja potrošačke elektronike za Hrvatsku, Austriju, Sloveniju, Crnu Goru i Srbiju posebno nam je zadovoljstvo prisustvovati današnjem globalnom lansiranju mobilnih uređaja koji ponovo donose niz novosti i iznenađenja za ljubitelje Xiaomi branda, utjelovljujući i u ovim najnovijim uređajima najbolje karakteristike.

Europljani su doista izvrsno prihvatili i zavoljeli Xiaomi pametne uređaje, dok ih gotovo jednakim tempom slijedi i hrvatsko, austrijsko i ostala tržišta koja zastupamo, prepoznajući viziju branda koji kontinuirano prati želje i potrebe svojih korisnika kako bi im osigurao savršen spoj kombinacije visoke kvalitete te prihvatljive cijene”, izjavio je Viktor Bijelić, predsjednik Uprave Bijelić Co, ovlaštenog distributera za zemlje regije.

Očekuje se da će MiA2 i Mi A2 Lite pametni telefoni biti dostupni na hrvatskom tržištu i tržištu regije  tijekom kolovoza ove godine, dok će autentičnost porijekla i ispravnost i ovih Xiami mobilnih uređaja kupci moći provjeriti pristupom na sljedeći link http://www.mi.com/verify.

24/07/2018 02:22 PM