Xiaomi Mi Mix 3 stiže 25. listopada, navodno donosi 10 GB RAM-a i podršku za 5G - Android

Get it on Google Play

Xiaomi Mi Mix 3 stiže 25. listopada, navodno donosi 10 GB RAM-a i podršku za 5G - Android

Ovogodišnji listopad je vjerojatno jedan od najdinamičnijih mjeseci u mobilnoj industriji. Pored novih Pixela, koji su predstavljeni prije nekoliko dana, i Huaweija Mate 20 Pro koji stiže danas, uskoro ćemo ugledati još jedan top model – Xiaomi Mi Mix 3. Radi se o izravnom nasljedniku Xiaomija Mi Mix 2s, ali i Mi Mix 2, te […]

Ovogodišnji listopad je vjerojatno jedan od najdinamičnijih mjeseci u mobilnoj industriji. Pored novih Pixela, koji su predstavljeni prije nekoliko dana, i Huaweija Mate 20 Pro koji stiže danas, uskoro ćemo ugledati još jedan top model – Xiaomi Mi Mix 3.

Radi se o izravnom nasljedniku Xiaomija Mi Mix 2s, ali i Mi Mix 2, te Mi Mix, kojim je Xiaomi 2016. podigao prilično veliku prašinu. Mi Mix modeli poznati su po svojim zaslonima koji se protežu do samog gornjeg ruba kućišta, ali bez karakterističnog zuba, pa tako najnoviji Mi Mix 3 dolazi kao sljedeći logičan korak u evoluciji.

Prema slikama i video snimkama koje su procurile do sada, Mi Mix 3 će biti koncipiran slično kao Oppo Find X, što znači da će prednja kamera i senzori biti smješteni u pomični dio kućišta koji će se po potrebi izvlačiti. Koliko je u ovom istine, vidjet ćemo 25. listopada, a do tada možda procuri još koja informacija.

Od ostalih navodno poznatih detalja, izdvojimo bateriju kapaciteta 3500 mAh, varijante sa 6 ili 8 GB RAM-a, te internom memorijom od 128 i 256 GB, a moguće je da u ponudi bude i 512 GB verzija. Što se softvera tiče, uređaj bi trebao donijeti MIUI 10, temeljen na Androidu 9.0 Pie.

Dopuna:

Ako je suditi prema najnovijem teaseru kojeg je pistio sam Xiaomi, Mi Mix 3 bi trebao doći s 10 GB RAM-a, kao i donijeti neki vid podrške za 5G mreže. Kako će to u konačnici izgledati, dakle znači li 10G zaista 10 GB RAM-a, odnosno na koji će način Xiaomi  implementirati 5G modem u postojeći SoC, ostaje za vidjeti.

16/10/2018 08:15 AM